歐洲旅遊交流

1001 回覆
36 Like 12 Dislike
咁我嗰陣班友又冇咁顛
我舉完中指佢地就扮晒野閃
我係嗰啲斜孭袋,不過都係放前面
佢地班友好熟手架
所以真係要小心啲
電話果d點搞 成日拎出黎影相
黎緊夏天去 又唔會著褸 唔知點收好
無pin基本無問題
首先好多地方車站買飛都唔洗插卡有contactless
而且好多時歐洲國家都有app/上網買 唔洗係機買
依家買4月去歐洲機票 超貴 7-8k
點樣open jaw先平
建議買條電話繩
唔靚但真係有用
Dresden 真心正!
Dresden啲巴洛克式風格好掂
我前排去西葡啲地鐵站都仲係要插卡入pin
你教下我呢啲情況點上網買
我就係轉咗張有pin嘅debit card
排頸果d ? 唔會仲易比人搶嗎
Frankfurt我係用黎夜晚過
日頭去萊因河遊船河
另下想問下手足們 點樣先down 到trenitalia app
去麥當勞都係 信用卡要入pin
咪叻仔囉咁岩比你搵到個只有pin又無counter又無contactless又無得上網買電子飛既地方
講緊成個歐洲邊有100% 我都試過去過山卡啦車站根本無機無地方買飛 亦都試過成個車站所有機都壞既 咁你教我有pin又可以點買到飛?
我去過成廿個歐洲國家 有係方便但無都絕對可以搞掂成個trip 咩都怕又包拗頸既巨嬰咪自己乖乖地出發前做少少research睇定啲目的地啲交通係咪咁抵死pin係完全唯一買到飛既方法囉 係你咪好彩 但用正常既睇法就算歐洲無pin都可以搞得掂 唔需要講到無pin就死人咁搞到人地出發前擔心太多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞