歐洲旅遊交流

1001 回覆
36 Like 12 Dislike
想平點會宜家先買4月機票
唔會掛,skyscanner最盡都係check到24年3月
暫時以下計劃 都係綜合以上建議
先由香港飛LHR London
之後市中心 4 full day + Brighton 1 day + oxford 1day + cambridge 1 day 呢類應該可以即日來回倫敦咁處理?
之後 york / bath 呢兩個應該最好留到2-3日? 可能只會揀一個
之後會上edinburgh 1星期左右
咁樣如何 我見火車都有唔同公司 有冇話邊間伏?
之後應該落Porto , 啲歐洲飛機公司又係有冇邊間伏
想問下斯洛文尼亞同克羅地亞啲巴士有無嘢要留意
例如多唔多小偷?
呢兩個國家本身治安幾好
係驚交通啲人雜啲
想問下有無人用過kkday 嘅歐洲電話卡?
見價錢唔爭得遠 想知o2 定3uk 收得好d?

主要都係去大城市london amsterdam munich kralow
Ok唔該晒
O2唔知
但3uk係munich 同波蘭成日收唔到
岩岩係香港用Samsung wallet
部機彈出黎 話如果要入Pin碼
係信用卡最尾4個字
有機會大家試下
下個月去英國, 玩12日, 除左旅行, 會睇下當地環境,
London =>
reading, Cambridge (由London即日來回)
Edinburgh
Manchester 即日來回Leeds => York)

想問下, Glasgow, Liverpool 依2個地方係咪無咩景, 因為度過無咩時間去, 想skip。

Manchester 我都係諗住去睇下曼狗主場, 所以1日ok 既
巴打有無去過漢撤同盟博物館
3uk垃圾嚟
之前用過一排可以喺市中心都突然入黑洞乜都收唔到
人在倫敦 3月到6月鐵路大維護 往返glasgow 個d會停定改時間 自己留意下
無錯 就係見到kkday 咁寫
本身諗緊係咪應該買3uk
但睇嚟大家用o2都唔錯喎
當然每個地方都有好人壞人,但我都認同上面位巴打嘅講法德國佬係特別乞人憎,或者話串串貢嘅人係德國嚟講佔多數

嗰陣去柏林+慕尼黑6日,係我同班frd公認成個歐洲之旅最唔開心嘅幾日
上網睇flixbus過夜車評價好差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞