歐洲旅遊交流

1001 回覆
36 Like 12 Dislike
Krakow好似出名食鴨
巴打有無食過?
巴打可唔可以分享個間fine dine嘅名 等我bookmark定先
我最近search都見佢Miner's route未available 唯有搏下過幾個月之後開返
都係早去晚返,大概留7個鐘到(睇下你想行幾耐山
如果你麻麻地行山仲可以搭馬車

不過如果撞正假日既話記住早啲買飛,我之前星期日去啲車飛好快賣曬
波蘭係出名食鴨架

Szalone Widelce 喺正old town到

哩間既蘋果鴨好好食
Cyrano de Bergerac
哩間喺old town到 米芝蓮餐廳
個beef wellington 同 creme brulee 都好好食 又唔貴
挪威最靚既風景係佢啲山水,成個歐洲應該得瑞士同冰島可以同佢一較高下
我四年前去北歐廿日,有十日時間都用左係挪威度,去睇極光、睇峽灣、坐觀光火車見盡四季,畢生難忘
夜晚到zakopane, 之後1日行山+1日市中心纜車, 晚上走, 最好係咁
最少都1日行山晚上走, 再少就真係唔去好過
frankfurt 係一個商業城市, 無野好睇.
frankfurt無野玩?唔值得去呀?
去下附近Heidelberg可能仲爽
巴打自駕遊?
我有大約10日時間係德國
本身諗住係Frankfurt留3-4日
但睇完大家既討論 好似留一日就夠咁
哇好正,葡萄牙玩左幾多日?諗住5月去葡萄牙加西班牙,但得11日驚唔夠
多謝咁詳細分享🙏睇嚟我都要度下點樣分配啲時間

因為book定邊日又驚去到唔好天
本身諗住base krakow可以到時睇下邊日天氣好先去
馬介休球
烤八爪魚
prague 一日行左大半.....
我去個陣住左3日2夜
早1晚到左 原本預如果2日都天氣好就
1日行Kasprowy Wierch
1日行Morskie Oko
如果天氣唔好就只去Morskie Oko
最後真係第1日落大雨+雷暴警告 行唔到山
第2日就淨係夠時間行Morskie Oko
咁呢d地方天氣又真係好重要
12月個轉都去左波斯尼亞,個感覺同其他歐洲國家都幾唔同,一定會再去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞