歐洲旅遊交流

1001 回覆
36 Like 12 Dislike
主要都係嗰啲雪山

2個Swiss pass免費嘅雪山
然後張卡75折嘅少女峰、
半價嘅pilatus峰、
瀑布鎮
策馬特嘅馬特洪峰
再去行下山
行下瑞士某吊橋(好多條都睇落好正)
然後搭下觀景鐵路
再走落Italy玩
大家會去Hallstatt 定 Innsbruck?
住hallstatt做base 去埋 st wolfgang上山
我都係類似咁既行程
munich 4日可以點玩?
暫定有1日會睇拜仁
其他可以做啲咩
天鵝堡 hallstatt一日遊?
楚格峰
hallstatt朝早同夜晚先係最靚o既時間
因為冇晒遊客 所以要住先睇到
加上salzburg離呢兩個地方有d遠
鍾意搭/搭得多觀景列車、觀光船買Swiss Pass划算啲
睇拜仁係比賽?
通常冇比賽嘅日子會開放球場導賞團同博物館
如果係Fan好值得去

唔怕舟車勞頓嘅話
國王湖好過Hallstatt, Hallstatt唔過夜冇乜意思
新天鵝堡要留意吓佢有冇咩維修唔開, 去到先知會好冇癮
Munich景點多數都近郊
如果你行程入面有其他城市, 市區應該冇乜吸引力
都係行舊城區, 你可以搵啲豬手啤酒食吓飲吓

如果冇去過奧斯威辛, 可以考慮去達豪集中營, 唔太遠
國王湖 salzburg 新天鵝堡 楚格峰
嚟緊5月中至6月中plan左 葡萄牙-西班牙-意大利-波蘭-捷克,如果要剔走一個大家點揀?

暫定想剔走西班牙有無去過西班牙既巴絲分享下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞