歐洲旅遊交流

1001 回覆
36 Like 12 Dislike
你應該望吓個地圖諗吓條路線點行, 中間用咩交通工具接駁先
剔走西班牙淨係去葡萄牙有冇咩特別原因?
幾個國家都幾唔順路
巴打你去一個月 每個地方打算留幾耐?
需唔需要買munich pass?
想問番你 反而點解係西班牙?
純粹睇過呢五個國家既景點,暫時西班牙最唔吸引我

交通諗住葡西搭巴士,波蘭捷克搭火車,其他飛機,backpack
一個星期左右,不過唔想趕行程,所以都諗緊去唔去哂好
暫時上網睇資料,西班牙最唔吸引我所以想問下大家西班牙實際情況係點,值唔值得去?
太大答你唔到, 你想去嘅西砌牙係邊忽
如果你想咁走, 你搵到廉航link哂所有國家未
機票都差唔多係時候, 價錢已經升緊
我覺得呢啲Pass係要去勁多博物館勁搭車先抵
同埋慕尼黑交通分Ring咁計車資, 啲Pass又好多種,
要計劃好晒行程先知個Pass啱唔啱你
去國王湖, 新天鵝堡呢啲一去就成日, 根本唔會點用市內交通
咁可能計落就買單程/Day Ticket抵啲
搵到廉航,就係見平機票愈黎愈少所以諗住呢幾日決定哂啲交通先

西班牙應該都係Madrid/Barcelona
如果5月至6月機票,其實應唔應該依家買定?
I mean 歐洲內陸啲廉航
明白,例如我5月中飛,4月中買就ok?
其實唔使咁驚 去旅行放鬆啲啦
我自己一個去歐遊係用camera clip相機掛背囊帶
Stat Alert 依家歐洲無以前咁多硬搶 小心pickpocket多啲
西班牙都值得去 野食同埋睇下建築
我之前係去咗一星期西班牙 唔夠假冇去到葡萄牙
其實兩個國家連埋一齊去感覺上就最方便啦
想問下西班牙用Cash多唔多?
Thx
嚟緊去北歐一個月,信用卡得red card 同simply cash, 用邊張好d HSBC VS 未申請到
我係疫情前去 大部分都係用Cash
想問下絲打會用邊張電話卡? 唔知揀邊張好
二月去都係冇咩人
影相都唔使就位
歐洲機場賣sim卡嘅鋪頭朝早7點開左未?
怕到時未開買唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞