歐洲旅遊交流

1001 回覆
36 Like 12 Dislike
我都認同Copenhagen係個景點唔多但好舒服既城市,治安好,當地人都好友善
如果中意睇博物館就可以留耐少少,買張Copenhagen card包哂搭車入場費
如果係想睇畫會覺得去意大利仲好
係意大利睇到唔捨得走
野食既話有間雪糕幾好味, 但太耐之前去都唔記得叫咩名了
淨係記得係個海附近
多數都係飛機
始終Air Serbia 仲係區內最大航空公司
不過Belgrade Airport Terminal 又係重建緊
宜家成個地盤咁
唔該曬各位覆我
我都有諗過停一停德國
但係就會變咗兩日無得沖涼
如果真係咁辛苦我諗應該會搭飛機算
一個國家15日都唔夠玩啦
除非去起碼一個星期啦 去嗰幾日就唔專登飛過去了
Milan> venice, 有兩間火車公司,一間係意大利國鐵,另一間italo, 你可以compare 下
淘寶movistar 接收幾好
Orange 意大利收得差
搭easy jet or Ryan air仲好
巴士黎講十零個鐘overnight buz真係頂盡
我覺得big4三個都好屈機 一定要去
羅馬 盛極一時o既歐洲文明跟據地
florence 文藝復興發源地
venice 真係一個水世界 而家諗返起d 水巴士都係覺得好amazing
假如第一次去意大利,得7日時間(唔計飛機)
羅馬梵蒂岡之後,會推薦去埋拿坡里定係佛羅倫斯?
定係單係羅馬已經full schedule?
其實東面Puglia地區同埋Matera都好值得去,不過喺香港無乜知名度

舊年去完嘅Matera
應該夠時間搭多個Florence
第一次就去拿坡里驚你之後會唔想再去意大利
羅馬+佛羅倫斯+Pisa
啱啱好
同意
真係歷史 藝術 美景 有山有海 美食都有齊
利申未去過西西里那波里冇膽量點去呀
想去napoli睇波
係咪即日來回算
去過西西里覺得安全過米蘭同羅馬
漏咗意大利仲有足球
睇波要問下其他巴打 我就想去睇下意大利足球博物館同啲球會
黑手黨啲靚冇騷擾遊客?
冇就中東多哈或杜拜轉機
咁嚴重
諗住近啲先諗拿坡里
終於有個post唔係日本
琴日訂左機票飛英國 之後荷蘭 再法國返香港 14日
第二次去歐洲 呢3個國家都未過

Plan諗住 London同Birmingham 3-4日
然後 Amsterdam 再加多一個city 4日
然後 Paris 去埋 Normandy Honfleur 5日

想知荷蘭有咩景點值得去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞