[Sony/罪大滔天] 相機集中討論區 (94) 新年快樂

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
其實換鏡都係兩,三分鐘左右姐當然唔係張張換啦,但掃緊個目的地大概用咩用車換定又未係咁趕嘅
靚到癲
就算買20-70 無12-19mm , 亦都無70-200段
同支鏡無關,問題係你本人
唔算靚位 , 停車場位其實未夠高, 之前見人偷入d 公屋影好靚位,不過呢度純粹方便
影個相都要賣大支野屌人
唔同時候同唔同人去就有唔同需要嫁啦
無用無需求既sony會洗用資源開發?

20-70可以兼顧家庭旅行自拍拍片
影相唔係剩係J spec J 鏡頭變形,用得到先係有用

專注影相既雙機1424 70200都試過添

同朋友同老婆同屋企去又係另一回事
買齊哂唔同場合用唔同鏡最爽

討論下唔得既係要扮大師屌人
仆你個臭街唔講以為全世界得你識換鏡頭咁
我屌你老母爛臭閪死全家呀

blocked bye
公屋通用密碼 唔該
a74 新手有兩個問題想請教大家

1. 拍片時會自動放大,好似開咗crop mode咁,已off apsc s35拍攝,點先可以變返唔放zoom in mode?

2. 我而家slot1係快卡,set咗影raw同拍片,slot 2就save jpg,review時點先可以係睇jpg而唔睇raw?而家send相去電話會變咗send raw而唔係jpg
試過兩張卡調轉slot擺,但都係唔得

thanks
拍4K好似會crop?
啱啱再試,我影相mode禁拍片制就會咁,去返拍片mode又唔會crop
使用4K/60p時會有1.5倍的裁切
Active stabilisation?
想各位巴絲比d意見
黎緊想入sony
淨係影相,希望輕便為主(主打應該apsc)
諗緊a6600/a6400 或者想a7r4+ apsc鏡
諗緊入呢幾枝鏡:
1: sony 10-20pz /sony 10-18
2: sony 11.8
3: sony 18-135
4: sony 24.8za
FF機用apsc鏡會有黑邊冇得偷雞架
想用apsc 鏡就揀apsc 機唔好諗ff
本身諗住長著apsc mode去用
不過都係a6600/6400既ody都輕便d
6600 同 6400 影相係咪得手感/電量同防震有分別?
要輕又要FF既不如A7C加餅乾鏡
想要18-135呢d輕便天涯鏡
a7c再加28-200太重
所以先要考慮用apsc
a7c 24105
啱啱喺price.com見到而家A74升返上17000蚊
24105好似重過28-200
2) setting有得揀睇slot 1 定2
頭重尾輕得好緊要
唔係好似
都真係重過
利申兩枝都玩過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞