[Sony/罪大滔天] 相機集中討論區 (94) 新年快樂

1001 回覆
5 Like 1 Dislike

50 .4
@SonyAlphaRumor
有冇Ching會買Chipfancier x 影視颶風新出果張cfe-a卡,256g 400人仔,可以解鎖sony所有影片格式,好似好抵玩
似35gm size
本來諗住佢可以將個最近對焦距離縮短啲,會考慮將50.2換佢,而家睇嚟唔洗
咁多位師兄有野請教
想問本身快門簾同埋裡面感光源組件
正常係咪處於少少鬆嘅狀態
定應該係鎖實架?
因為我換鏡嘅時候
發現有時時斜斜地
塊組件都會郁一郁咁跟住斜

早排先攞完上Sony到整
好似仲整衰咗部機
無知一問 大鋪買機(body)係咪可以是但問佢借支lens嚟試
洗唔洗自備
上次係po 到問完, 防震定防塵黎, setting 有得關
防震 通電就正常
你幫襯佢當然ok la
有無巴打 A7R5 用位置資訊連結?
每次熄機十零分鐘
imaging edge 會熄咗呢粒掣
但藍芽照樣駁到相機

買3陽無乜錯
紫邊比sony好 近乎無
對焦打和
拍片samyang呼吸效應幾勁
c-shine有
(枝錢一出嗰日就去舖頭問 無現貨 買咗櫃枝demo$2500 勁平)

Amazon賣2620, black Friday會再平
一係ZVE10一係等新機
有冇知道Sony Marco鏡會唔會出新version?
買a7c定a7m4好?

如果想用sigma contemporary 系列ge 鏡頭影相,

貪佢夠細同夠輕
記得初出去2樓大春袋買 二話不說問佢行貨現金最平造到咩價
開$2700成交 唔知而家幾錢亦唔敢推薦你去邊間
check下有無花/大粒塵 AF正常都無咩其他好check
好似冇咩人傾後製
風景相大家通常點執
呢排開始影景試緊執相感覺d顏色好似好難掌握咁
今日試左張幫下眼會唔會太over 放埋原圖
影相多就r5,依家個價抵玩,影片多就a7c,兩個需求都有就m4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞