[Sony/罪大滔天] 相機集中討論區 (94) 新年快樂

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
有冇地方可以試騰龍鏡頭,想試下支28-200係咪岩自己
原來nitecore都係大陸野
唔講政見
佢啲嘢係有心做嘅
usb直接差嘅相機副電
電吹風機而且好快出到第二代
香港買係咪都係淘寶貨
咁係淘寶訂usn4有咩分別
得部富士X-T1,唔夠爽
我發覺相機嘢
就算大陸牌子
而家淘寶都未必平過香港行貨
今日去旺角肥花念住問2470gm2有冇現貨 佢話要跟機買先得 哭了
咁多錢買部tx1仲爽
認真: lmea9 對焦速度幾食機身個cpu速度, 如果諗住玩佢黎接手動舊鏡嘅話最少都要a74
有冇地方可以試騰龍鏡頭,想試下支28-200係咪岩自己
小弟窮,扭下對焦環得架喇
用耐左先發現既話, 好老實咁講, 你都冇計
過左咁耐都冇返去=接受左件貨既condition
battpro係貼牌,連官網都冇寫spec,搵左好耐先睇到話最高1000mA,以佢價位我就預佢同時charge兩粒就500mA一粒

nitecore就同時charge兩粒寫明800mA,一粒我試過最高1200mA
同埋佢有樣野叫overdischarge activation,我買a73個陣送兩電,有一粒就係body charge唔到,重諗住又要走一轉去換,就係俾隻nitecore救返
其實你都唔使再問啦 , 你都不停俾理由自己,幾千蚊野就買啦 , 唔o 岩咪放番出去
如果有人開機check影完唔要咁點計
Sigma 新果支50 1.4睇落好大支
同意, 玩舊鏡其實乜機都一樣 出到黎聞相都係會見到d舊鏡點解比人淘汰, 點都需要你落去執相
有圖了?定自己度size
祖傳DGDN嘅size
上rumors 睇下
我估600-700g 72濾鏡
單反版仲靚

等睇sony表演
之前用過Nitecore,個mon好快謝(黯淡,睇得唔清楚)
之後宜家用緊XTAR隻模組化充電器,充得都幾快而且方便擴張,價錢好似200上下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞