澳洲移民 你問我答 (30)

1001 回覆
40 Like 1 Dislike

比lodge 左189 既巴打參考下,以上係fb grp d 人share 既example。近幾日DHA 開始批10月invite 果batch, 睇返d 個案都係around 9x日批,好多都係無CO contact. 所以如果爸打們個immi status 過左好耐仲係received, 千祈唔好灰,等夠期就會到你
佢RN一定快,除左RN同老師,極少見其他工種十月lodged ge 有update (有,不過極少)
我11月尾收到s56 12月中submit cncc application
今日收到190 grant letter

應該就快到你

利申 RN
ching 一開始係幾時lodge 先?如果係9月,應該差唔多到你。等多1-2星期啦
工程撚又做condom
我11月尾收到s56 12月中submit cncc application
今日收到190 grant letter

應該就快到你

利申 RN

希望啦,最怕係佢俾完s56之後掉返去隊尾再排過

ching 一開始係幾時lodge 先?如果係9月,應該差唔多到你。等多1-2星期啦

我地都係9月中lodge
我一家大細預左耐d先批,係估唔到個friend一支公都未有消息
無犯罪紀錄

190 我6月尾lodge
dllm冇錢又唔簽有錢又唔簽
有呀 照左chest x ray
Priority 比offshore 先嘛 好似係
澳洲 afp 我起submit 190 application前已經整左
hk cncc係要等移民局比request letter 先可以去Hk police 申請
我係12月中先起香港警署submit cncc application
幫推,我返香港整的
想問下入境pcr
我23號飛但要係新加坡轉機24號朝早到澳洲 佢話出發日期前48小時 係咪即係我21號去做都可以?
唔係
即係都係22號做? 我驚佢第二日先出到result我又已經飛左收唔到msg
入境48小時計
流程係點架六日子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞