澳洲移民 你問我答 (30)

1001 回覆
40 Like 1 Dislike
Hi 由巴, 代友人問

背景: 本人同partner 都住係VICTORIA,申請緊 190

近日收到state nomination,想請教關於190 dependent 嘅問題:

1) 係咪只要我申請190時交埋dependent (即係副申請人?) 嘅application fee的話,獲批之後我地2個都一樣係PR? 批左比dependent嘅 Visa 會唔會有附帶條件要特別留意?

2) dependent 既 Visa application 係會另外交文件申請(例如填表,bodycheck同手指模果d),定係同本人既application 一齊處理?

Not sure if that makes sense but 先感謝🙏
Thx 巴
Thx巴
請問邊度搵到CO既email?
我收到既email都係no reply
網上亦搵唔到可以聯絡到immi 既email
Thx
利申真人真事

之前11月左右擔粗粗搵咗William幫手整189
真心係跟得幾好,問問題好快答,又會幫手同移民局溝通,而且收費唔算貴。
早排就批咗189

各位巴打有需要都可以搵William幫手,希望大家都快啲走到。
幾時先再有invitation round
等左好耐啦!!!!!!
我之前482 都係搵佢攪
因為澳洲嘅employer 同 head hunt agent 攪錯我啲嘢
好彩救得切

而家189 繼續搵由我巴
無呢方面要求。
1 Yes,無。
2 一齊處理。
多謝你呀
目測6月前最多一round,無就可能要到年底了。
我都希望以後有機會搵你
由巴,年頭批左189,下一步基本上係想結婚行partner visa,想問下如果同女友係香港結婚,不過係去澳洲之前大家唔會同居,想問下佢visa 309 合唔合資格?
想問下CHING 幾時lodge幾時批?
唔該晒
certified true copy 係咪可以搵香港既律師整
由巴
想問下如果我而家持有485 hk stream
可唔可以申請計分189/190?
如果唔受邀係唔係照拎返485?thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞