澳洲移民 你問我答 (30)

1001 回覆
40 Like 1 Dislike
你咁問... 咩都有可能既,畢竟無申請係寫保單實批。
比個course link睇睇?

你指USyd戈個?
想問下ARCHITECT 入左EOI 計過得65分, 有條件加多20分(我考到SUPERIOR 同埋另一半考埋英文). 有冇機會收到189 INVITATION?
可以。
當然有。
代台灣朋友問,因為佢經濟問題唔可以透過讀書移民,佢想下年去澳洲WH,但係以我所知用WH方式留低應該唔係咁易,想請問大家係咪冇乜可能?

因為我自己去咗加拿大,對澳洲冇乜認識,感謝大家解答
再多少少補充,佢本身係醫療科出身,但WH應該只可以做短期職業
WH 冇得直接留低;同一僱主最長半年。

要留低就需要找長工肯sponsor 申請TR/PR,
或者夠分直接申請PR。

本身由WH開始,之後留低都見過:
1)WH➡️讀書➡️畢業485➡️ PR189/190
2)WH➡️長工(餐飲經理)➡️482 ➡️ PR 186
3)WH➡️189/190
4)WH➡️Partner Visa (802)

樣樣都有可能🤔

醫療科即係醫生👩‍⚕️🧑‍⚕️定護士?好唔同。
姐係要幾時先再有下一輪邀請?
本身個分已經有80?
感謝 我都等緊 過埋8月190 75分 nurse
唔該晒師兄先,佢打算行第二條路,佢本身讀放射相關課程,但我估應該好難做長工?

另外我見網上有second or third WH visa,呢2個工作上就冇啦多限制
個人感受,澳洲🦘係對銀兩要求比較多既移民選擇

WH 到PR ,好漫長,又唔係一定得。

希望佢做多啲資料蒐集,一切順利
醫療相關最重要係check下個台灣個牌喺澳洲認唔認
認就襯早轉左個牌先
唔認既話唔駛諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞