澳洲移民 你問我答 (30)

1001 回覆
40 Like 1 Dislike
https://www.acwa.org.au/migrants/skills-assessment-criteria/community-worker/

未做過呢個機構既skills asseessment, 所以唔肯定BSW/MSW即係佢地所謂既relevant qualification.

不過你想要搞移民的話,4個7本身都好重要既......
由我巴
我要defer 要extend student visa 想問呢,如果我係offshore交extension 之後係現有visa完之前兩星期返澳洲。佢會唔會影響佢比Bridging A ? 定係應該返入澳洲先噤submit
唔該
Technically可以境外申請然後返黎境內搞返BVA,但係建議都係如果可以的話都係直接境內申請直接攞BVA,避免系統有時玩野。
你係190定189?
我189,卡咗係further assessment 2個月啦
唔該曬你

但係除左加多多啲分之外 ILETs 全7係其他地方有用咩 我PTE overall 有66 但係細分過唔到
乜而家audit咁低分
85都低?
我睇到65 有冇睇錯
想問下去澳洲前做檢測係咪book求其一個社區檢測就得
係咪全部都係用pcr test
同埋份report係咪會email比你
嗰個政府網乜都冇寫
淨係寫
「標準自費服務」:若檢測結果為陰性,巿民會在採樣24小時內收到檢測機構發出的核酸檢測結果證明。

「特快自費服務」:若檢測結果為陰性,巿民會在採樣12小時內收到檢測機構發出的核酸檢測結果證明。

book 嗰陣又冇得揀標準同特快
係 我個時都係book屋企樓下個間做
我去到同佢講要去外國 要有報告 之後佢會問去咩國家 幾時去 再講咗大概幾時會有報告
份報告係電話msg send俾你 你到時可以揀自己印出嚟或者去返檢測中心等佢幫你印
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞