自從住咗hall先知,扑野原來可以咁簡單(4)

1001 回覆
826 Like 12 Dislike
其實知道同唔知道對方有無鍾意過又點
都改變唔到(最後係唔愛同埋無一齊到)呢個結局
真係唔使太執著
樓主好好咁善待自己等待對的人仲好啦
當你係免費雞
點解天下間咁多呢啲蠢女人

可能你只係覺得我蠢,但蠢都係因為我愛佢
當然呢兩樣野無衝突,並存既

真係蠢!其實無論男人定女人,你對一個唔愛你既人面前付出幾多都好,係佢眼中你只係一個on9

收嗲啦 你識條春咩
真係唔使太執著

個結局係點 都只係為解個心結姐
你要加油呀樓主
最近都經歷緊類似既野
想分析下阿信心理
雖然我無做過同樣gei事, 佢有樣野同我好似, 負能量底, 自卑, 心裏面唔信自己值得被愛, 於是永遠唔敢行前一步(所以佢成日自稱毒, 摺), 用個殼包住自己唔敢出黎(雖然心裏面都想人真心愛自己)
唔見銀包佢咁落力幫kate搵, 好難覺得佢對kate無感覺, 被kate拒絕幫手佢反應都似係被hurt
於是又唔嗲唔吊, 覺得做番朋友可能無咁易受傷同長久d, 然後kate又疏遠番佢

當然我只係估估下, 無從證實

除左自卑心作祟,亦有可能係有時覺得中意,有時又猶疑,講到尾就係唔夠中意
真係唔使太執著

收到
你要加油呀樓主
最近都經歷緊類似既野

多謝你
想分析下阿信心理
雖然我無做過同樣gei事, 佢有樣野同我好似, 負能量底, 自卑, 心裏面唔信自己值得被愛, 於是永遠唔敢行前一步(所以佢成日自稱毒, 摺), 用個殼包住自己唔敢出黎(雖然心裏面都想人真心愛自己)
唔見銀包佢咁落力幫kate搵, 好難覺得佢對kate無感覺, 被kate拒絕幫手佢反應都似係被hurt
於是又唔嗲唔吊, 覺得做番朋友可能無咁易受傷同長久d, 然後kate又疏遠番佢

當然我只係估估下, 無從證實

除左自卑心作祟,亦有可能係有時覺得中意,有時又猶疑,講到尾就係唔夠中意

我覺得無鍾意過
由post 1追到post 4
雖然住hall冇呢啲野發生
睇到kate同阿信個故好似見到自己,搵親自己都係想扑野,每次約都要上屋企,比佢屌,問佢咩關係,就話好朋友,之後又氹鳩我做佢女朋友,但又介意我唔夠靚 好彩好快自己醒覺唔可以再咁墮落,就決心離開,斷哂所有聯絡。
但久唔久條撚樣都會話好掛住我 想同我一齊 心諗 你都係掛住同我扑野姐
琴晚睇到攬住男朋友喊 好彩而家男朋友唔介意,仲對我好好,同佢傾完感情仲好左,佢就係帶我離開傷痛圈個個人
加油呀樓主 你一定會搵到屬於你既幸福

一模一樣
曾經我以為呢個世界每個男人都係咁
永遠只可以咁傷心落去
後來遇到而家男朋友 係佢帶我走出傷痛
跌撞到盡頭就會有曙光 樓主加油
由post 1追到post 4
雖然住hall冇呢啲野發生
睇到kate同阿信個故好似見到自己,搵親自己都係想扑野,每次約都要上屋企,比佢屌,問佢咩關係,就話好朋友,之後又氹鳩我做佢女朋友,但又介意我唔夠靚 好彩好快自己醒覺唔可以再咁墮落,就決心離開,斷哂所有聯絡。
但久唔久條撚樣都會話好掛住我 想同我一齊 心諗 你都係掛住同我扑野姐
琴晚睇到攬住男朋友喊 好彩而家男朋友唔介意,仲對我好好,同佢傾完感情仲好左,佢就係帶我離開傷痛圈個個人
加油呀樓主 你一定會搵到屬於你既幸福

一模一樣
曾經我以為呢個世界每個男人都係咁
永遠只可以咁傷心落去
後來遇到而家男朋友 係佢帶我走出傷痛
跌撞到盡頭就會有曙光 樓主加油

好,多謝你
我係個甚少睇故既人
當初無意中㩒左入黎 就開始睇
睇上癮 雖然自己冇住hall
但你寫得好感人
可以令讀者代入主角
特別係最後一個故
雖然冇類似經歷但都睇到好心up!
慶幸自己冇得住hall
因為我都係一個幾易哄同呃既人

加油啊樓主 希望你遲d再出故
我係個甚少睇故既人
當初無意中㩒左入黎 就開始睇
睇上癮 雖然自己冇住hall
但你寫得好感人
可以令讀者代入主角
特別係最後一個故
雖然冇類似經歷但都睇到好心up!
慶幸自己冇得住hall
因為我都係一個幾易哄同呃既人

加油啊樓主 希望你遲d再出故

多謝你唔追故都睇哂
又入黎 睇多左次
睇完d故真係灰.... 好驚自己中意ge人會遇著d仆街
比d仆街傷到唔再信依個世界有真愛...

但好似現實世界仆街越黎越多,然後仆街遇著仆街變得越仆街...

諗起都好sad
終於睇返晒
呢兩日有啲忙唔係好留到言
絲打加油啊
想問絲打係咪城大

睇完個故勾起返晒以前住呵既回憶
係個一年做過仆街都遇過好多仆街
到自己做左仆街先真係開始明 點解有仆街既出現

食煙嗰度睇到好有同感
我嗰陣時由1仔食到8仔
好彩而家食返1仔

睇後記啦巴打
住hall真係可以令一個人變好多

好奇問 絲打有幾多段經歷
期待後記

你係投稿個到留個tg我同你講
我廢時係到講
後記新post有架喇

樓主係咪有得投稿呀?邊度留tg俾你方便?
lm
我覺得係成長既過程
有啲人好彩 無遇過

試過就唔會再錯第二次
不過有時回憶起依然會隱隱作痛
到搵到岩果個一切都會解決嫁啦

加油
最尾呢個故真係好大感觸 睇到好心up 自己正正做緊啊kate 容我叫下春
你話你對我有feel 但唔知自己ready拍拖未 我可以等你 但等極都仲要等 等極你都比唔到答案我 兩三年前 你話你好鍾意我 但timing唔啱 你話過會等我架 去到依家 我地兩個都單身 但你又唔肯一齊 我真係唔知你諗緊咩 其實我真係好鍾意你 你做小小野我都會好開心 我收工落雨冇帶遮你會專登揸車出黎接我 你會嗌我做bb 比好多希望我令我以為我會同到你一齊 可惜你冇比到一個名份 你話好鍾意我幫你含 所以我心甘命抵咁幫你 我只係想比你知我咩都肯做 只要你會同我一齊 我唔知你當我係咩 我唔敢諗 因為我好驚所有野都係我一廂情願 你只係當我係免費雞
我唔知自己幾時先會抽到身 其實真係好矛盾 因為我知當我抽到身嘅時候 我地就唔會再contact 而我就會冇左你 但我真係唔想再咁落去 我只係想同個自己鍾意嘅人拍拖 真係咁難咩
留名
睇到食煙真係好撚sad
雖然我之前唔係為左女,而係壓力而食第一枝煙,仲維持左3個月識到女朋友先停左
但見住自己成為自己最憎恨既果一種人,果種無力感真係無法形容

係,真係好憎自己

依家戒左煙未?
呢排屋企有事,隔幾日又忍唔住食一枝

變成習慣

食煙女仔真心扣分

我都覺
所以我都知咁樣落去會單身一世

樓主睇落係好女仔黎

嗚個心好痛呀......
終於追完post ,由半年前旅行果陣睇左十幾版 到最近決心追晒
加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞