自從住咗hall先知,扑野原來可以咁簡單(4)

1001 回覆
826 Like 12 Dislike
羊格分身?

閘住
羊格會爛尾

佢最近個故都就爛 幾日冇文

應該爛咗

睇故還睇故唔好講鳩我啊吓!

你啲故成日爛尾,真係有心睇都無心追
樓主要鎮作 食煙真係好傷身
為左自己要早日戒煙啊
支煙仔真係毒害全身

知你心理上未必咁易克服到
寫故個陣一定刻骨銘心
加油 撐你
真係要戒煙啊

多謝你
我同過自己講
當搵到值得開心既事
我一枝煙都唔會再食

當搵到個我值得為佢戒煙嘅人,我就唔會再食
由post 1追到post 4
雖然住hall冇呢啲野發生
睇到kate同阿信個故好似見到自己,搵親自己都係想扑野,每次約都要上屋企,比佢屌,問佢咩關係,就話好朋友,之後又氹鳩我做佢女朋友,但又介意我唔夠靚 好彩好快自己醒覺唔可以再咁墮落,就決心離開,斷哂所有聯絡。
但久唔久條撚樣都會話好掛住我 想同我一齊 心諗 你都係掛住同我扑野姐
琴晚睇到攬住男朋友喊 好彩而家男朋友唔介意,仲對我好好,同佢傾完感情仲好左,佢就係帶我離開傷痛圈個個人
加油呀樓主 你一定會搵到屬於你既幸福
睇到好有共鳴
食煙都係因為一個係hall識既女仔
試過一齊係hall單獨一齊坐床睇戲
但自己無膽乜都唔敢做
結果無疾而終
lunch有冇文
追故追左咁耐未試過連啲留言都追埋
啲文筆一個故比一個故虐心
我係巴都係公司都睇到個心好痛
可惜男人不壞 女人不愛呢樣野係真
所以搞到呢個世界渣男同渣女都越黎越多
好明白食煙享受既果種feel係噴啲煙出黎果下
希望可以將啲煩惱同唔開心都可以一樣呼曬出黎
但其實真係好難
絲打你都要快啲走出黎同埋戒煙仲要賠返個玻璃心俾我
lm
我諗我同阿信最初係真心相愛拍拖
但當佢唔再愛我時 態度180度變哂
佢知我咩都會為佢而做 所以一直拖拖拉拉

好記得最後一次佢搵我 我一廂情願以為復合返
但見面時佢乜都無講 直接帶我上房扑野
果一刻我就知佢係想啪而搵番我
一段完全無感情的啪啪啪 啪完覺得自己好污糟 係雞
只係我蠢 以為佢揾返我 即係一齊返
不過後來比我發現佢追緊第二條女
即刻醒覺 頭也不回
撚羊個後悔故我都有追曬,印象中個故都唔係好耐之前咋喎。計番啊信依件事其實都唔係好耐之前發生 btw cheer up!

其實我都想我住hall既生活可以有咁淫亂
睇戲 扑野
打牌 扑野

btw外國大學d hall都係咁
唔理好醜
兩個人 一張床之後就扑野
我無試過 好似係
點解當我沉哂船知道自己要走要抽身,你又要拉番我上黎?
希望今次我真係可以離開到你
我唔捨得
但俾我話一次事好無?
變左叫春post
同樓主好似
越睇越心痛
好想趁sem break見唔到面
可以完完全全放低

我明呀
有女朋友仲慘

中毒太深
一邊睇故一邊啲回憶岀哂嚟

呢啲野要去到某一刻自己識醒先有用
無啦啦係唔會放得低

希望呢一刻快啲到
因為曾經好sweet同清楚佢無乜朋友
所以狠唔到心唔理佢

可能有下一個就會放得低

agger一直以為會放唔低 但其實有左新一段感情就好快放低 再遇到仆街另當別論
發現咗樓主表態係女之後多咗好多人留言

因為好多阿信同kate
「唔話你知」,只係唔話個真相比你知,當你係玩具
並唔係因為怕醜而唔話你知佢係鐘意你
依一世都記得

無錯
我係藍莓5 fans

之前係英國住hall嘅時候都係因為比一個ex收番做兵到最後不歡而散先開始食第一支煙
仲好記得當時一盒十支嘅煙我食左兩個星期都未食完
之後sad左一輪,大概到term 2做project遇到一個女仔
諗住佢追我先我又對佢有feel今次應該冇死啦掛
就開始為左佢又戒煙
點知臨完暑假佢就玩失蹤唔見左人成個月
最後焗散同又食番煙

樓主加油呀,不過真係唔好食咁多煙,好傷

多謝你
收到
希望樓主嘅後記係可以走出呀信嘅陰影...
我比較幸運 男朋友同ex都唔會強逼我扑野
男朋友會在乎我感受
祝你搵到一個愛你所有嘅人
而唔係被慾望沖昏頭腦

我比較想知 呀信點諗 定係到最後都唔會知

後記交代
你好,我係第一千三百一十四個阿信 當阿kate奮不顧身噤去愛我嘅時候,我選擇左逃避;我以前成日都覺得仲有然後,成日都覺得自己仲未ready。

然後發現沒有然後了⋯

到我想追番佢嘅時候,佢已經離開左依個城市。之後係朋友口中聽到佢俾老母捉左去相睇,然後結婚生小朋友,happily ever after。

時間唔可能逆轉,如果可以,我希望番番去九年前個個夏天同你講:

「你以後一定會好幸福同有一個好美滿嘅家庭」

有後悔都好過最後無動於衷既
加油樓主

多謝
由post 1追到post 4
雖然住hall冇呢啲野發生
睇到kate同阿信個故好似見到自己,搵親自己都係想扑野,每次約都要上屋企,比佢屌,問佢咩關係,就話好朋友,之後又氹鳩我做佢女朋友,但又介意我唔夠靚 好彩好快自己醒覺唔可以再咁墮落,就決心離開,斷哂所有聯絡。
但久唔久條撚樣都會話好掛住我 想同我一齊 心諗 你都係掛住同我扑野姐
琴晚睇到攬住男朋友喊 好彩而家男朋友唔介意,仲對我好好,同佢傾完感情仲好左,佢就係帶我離開傷痛圈個個人
加油呀樓主 你一定會搵到屬於你既幸福

多謝你
我返到香港之後,佢又再搵我,我地已經無聯絡大個半月。

「我件衫係咪係你到?」佢借過件外套比我,因為個時天氣轉涼我又未搬冬天衫返hall,所以佢話比件褸我頂住先。

「係呀,你係咪想拎返?」我應咗佢,因為我想比返件衫佢,咁樣先係真正既了斷。

「呢排凍呀,你著住先啦。點呀,泰國好唔好玩?」

就係呢一下,我又好似之前咁開始同佢講返野。

呢個世界就係咁,你想放低一個人,偏偏佢又會再搵你。

定力稍為唔夠,就會好似我咁,再次比佢牽著鼻子走。

不過好明顯我地無咗之前個份熟稔,取而代之係好客氣既對答。

「可唔可以借洗衣粉比我?」
「Thank you唔該哂。」
「好呀唔該哂你呀,我比返錢你呀。」

呢啲咁客氣既對答話比我知,我同佢既關係已經同之前唔再一樣。

我調整咗自己既心態同佢相處,我希望可以當佢係朋友。

最憎呢啲 明明我下定決心要死心但偏偏佢又搵自己 欲斷難斷
睇到好有共鳴
食煙都係因為一個係hall識既女仔
試過一齊係hall單獨一齊坐床睇戲
但自己無膽乜都唔敢做
結果無疾而終

而家仲有無食
lunch有冇文

今晚出結局啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞