自從住咗hall先知,扑野原來可以咁簡單(4)

1001 回覆
826 Like 12 Dislike
追到live第一次上水,最後一個post好唔捨得
自己都做過阿信個角色,聽過幾個女仔同我講「你當我係咩?」 不過我從來無親口承認男女朋友關係,就算佢地話想做我女朋友我都無應承到,但佢地仲會痴埋黎,咁我覺得責任都唔完全喺我度

鍾意你先肯俾你搞咋
正皮唔好咁快完啊。。。好好睇

多謝
真事往往係最觸動人心
其實好多野係社會都會發生,係hall 只係濃縮左
所以我覺得睇完唔洗驚,因為要有呢啲事嘅唔係hall 都會發生 hall 只係催化左

講得啱
好多人都有段不堪回首既黑歷史,我都好想學你咁打個故出黎舒發下、回憶下

寫下囉,有時文字都係一個幾好既宣洩渠道

應該唔會喇,我組織同埋文筆好差,加上自己都唔係好敢重頭望多次呢件事,繼續係度虐下心算了

我都毫無文筆可言架喎
樓主最後呢個post, 正中唔少人下懷

自己做過呀信嘅角色,女方一直想問清楚咩關係,我就一直拖,同時keep 住d好情侶feel 嘅行為,到最後自己唔聲唔聲咁離佢而去....我知佢喊過,到依家都可能未好番...諗番當初,我都唔知點解會同佢發展左呢段似是而非嘅關係 可能係日久生情,最估唔到係女方向我做主動先,表白,kiss,同啪啪啪都係 或者係最初我就應該推開佢...不過學上個post個巴打咁講,活在當下,情到濃時率性而行,在所難免
其實我真係鍾意過佢,但後尾可能熱情冷卻左,所以先愈行愈遠,....直接d咁講,所有野都係我貪玩造成
我好想同呢個女仔講對唔住,但我無咁嘅勇氣,亦都清楚大家唔再聯絡,係對雙方最好嘅解脫

絲打,多謝你呢4個post,尤其最後呢個故,令我覺得自己並唔孤單,同時亦好可悲...哈哈

sor for 1999

或者阿信就係你咁諗,哈哈

對唔住, 呀 kate
有時未必發生關係後先會刻骨銘心

我記得個陣佢黎我屋企一齊溫書
佢同我講好鐘意左我好耐就推我埋床問我可唔可以
其實我係好鐘意佢 但我拒絕左佢

因為我個心打從心底知道佢並唔鐘意我
而事實係佢之後就無再搵過我
一星期後同左我個好朋友一齊

阿信呢類人 大有人在
個種既痛 我今日仲記得

你醒目無俾到佢

自己做過呀信嘅角色,女方一直想問清楚咩關係,我就一直拖,同時keep 住d好情侶feel 嘅行為,到最後自己唔聲唔聲咁離佢而去....我知佢喊過,到依家都可能未好番...諗番當初,我都唔知點解會同佢發展左呢段似是而非嘅關係 可能係日久生情,最估唔到係女方向我做主動先,表白,kiss,同啪啪啪都係 或者係最初我就應該推開佢...不過學上個post個巴打咁講,活在當下,情到濃時率性而行,在所難免
其實我真係鍾意過佢,但後尾可能熱情冷卻左,所以先愈行愈遠,....直接d咁講,所有野都係我貪玩造成
我好想同呢個女仔講對唔住,但我無咁嘅勇氣,亦都清楚大家唔再聯絡,係對雙方最好嘅解脫

絲打,多謝你呢4個post,尤其最後呢個故,令我覺得自己並唔孤單,同時亦好可悲...哈哈

對唔住, 呀 kate

對唔住, 呀 kate

有時都諗緊自己係咪做左阿信

你個名
你咁諗得都實係做咗
阿信咪好似上一個故仔男主角,一拖二啦
不過再衰啲咁解

2種唔同
睇落去就知
樓主今日有無文出呢

放心,實有
唉 睇到好心up 到底鐘意一個人係點

咪好似kate咁

對唔住, 呀 kate

想問段關係到底係咩同時又怕
但其實明知對方根本想玩下 又要呃自己可能對方係認真
世界上真係有好多仆街信
到真係放底再睇返 就知道自己係一個傻鳩
想問段關係到底係咩同時又怕
但其實明知對方根本想玩下 又要呃自己可能對方係認真
世界上真係有好多仆街信
到真係放底再睇返 就知道自己係一個傻鳩

自己玩唔起唔應該衝出黎柒
可惜
一個男仔真係鍾意你既 又點會永遠都係得佢搵你 你搵佢個陣就永遠都冇時間 又點會忽冷忽熱
雖然佢從來都冇講過話鍾意我 什至表完白 先話唔鍾意你 但係之前一直又比假希望

exact7ly

你個名
你咁諗得都實係做咗

做好仔未又係俾人當做兵

你個名
你咁諗得都實係做咗

做好仔未又係俾人當做兵

個個都好似你咁諗咪成街都係仆街同公廁
真係好真實,好有共嗚,由其係Nicole 個段

你個名
你咁諗得都實係做咗

做好仔未又係俾人當做兵

可能係做得兵多先會咁諗

你個名
你咁諗得都實係做咗

做好仔未又係俾人當做兵

其實有啲以為自己係好仔只係無條件壞
真係好真實,好有共嗚,由其係Nicole 個段

多謝你

你個名
你咁諗得都實係做咗

做好仔未又係俾人當做兵

可能係做得兵多先會咁諗

己所不欲 勿施於人呀
有時未必發生關係後先會刻骨銘心

我記得個陣佢黎我屋企一齊溫書
佢同我講好鐘意左我好耐就推我埋床問我可唔可以
其實我係好鐘意佢 但我拒絕左佢

因為我個心打從心底知道佢並唔鐘意我
而事實係佢之後就無再搵過我
一星期後同左我個好朋友一齊

阿信呢類人 大有人在
個種既痛 我今日仲記得

你醒目無俾到佢

以為性可以留住一個人係最可悲
Lunch 都突登要開黎睇一睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞