【NS/PS/PC】《皇家騎士團:重生》(2) 可能係近年最有挑戰性既戰棋game

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
[quote]想問下L線想收C線隻屍術師,係咪命運返去第二章開始打過? 單靠第四章升忠誠得唔得?

本身我行C線都要刷少少先夠50我睇過實際係可以唔刷既,但要做到好後面既任先會岩岩好夠50
好似好麻煩咁
要收第2條線既人都係咁,我玩C線先,而家都係由屠村開始行返成條L線收人
未爆
未爆就去拎君主證+建議你爆左機先,家姐生存影響後面好大,如果剩係想落死宮刷下野先都得既,不過你爆完機點都要再回返去姐姐生存錨點又打多一次死宮再爆多次機
想問下第一次死宮100層,係咪應該王都之後,空中花園之前打最好?上網睇爆左機返轉頭打會鎖LV
所謂爆機前唔鎖lvl嘅意思係超過40lvl嘅角色唔會date back返去40
未爆機前角色一樣只可以升到40lvl,但你可以喺死宮 海盜墓場刷到啲過40lvl嘅敵人,收佢哋返嚟你就有over lvl 限制嘅大眾臉,再用呢啲人打墓場嗰啲重複地圖,又會出啲over個大眾臉lvl嘅敵人,重複幾次你就會爆機前收到50lvl大眾臉
不過第一次落死宮唔會難到要收大眾臉屈lvl,帶定多啲藥同喺啱嘅層數刷吓遺物武器就夠,死宮內會隨機有超強敵人,就算50lvl冇好裝備同魔法一樣打唔贏,嗰啲撤退再入就可以避開
剛剛攞到領主
領主用咩技能好?
冥想+狂暴?
見啲人話唔建議二刀流
主線冇乜所謂,物理刀手可以疊上疊,必critical配其他加傷技能,忍者不壞金剛可以坦又識反擊

二刀太慢領主本身唔快,人地郁三次主角郁兩次,要搵人加佢速,未入死宮單手武器又唔係好勁,斬兩下同一吓雙手唔差好多
不過升滿攻擊配必critical 兩下秒人好爽,普攻可以回MP,打完下一turn再開critical無限loop
玩左十幾廿關棄左🫠
頂唔順場場大混戰,無晒戰略意味,
唔明點解法師魔法攻擊同其他人普攻扣一樣多
我認我唔識打

悔棋系統,你如果miss左悔棋100次都係會miss,
跟本係計好晒..
係,你唔識打
當玩到要靠悔棋已經冇必要講戰略性,同埋悔棋要前面唔同行動轉變數
食人魔裝點刷?
第二次再打已經無出發光巫妖
好似要一場刷曬,無第二次機會(印象中)
老子發現新大陸,倫德爾既道具投擲加霸王蜂蜜酒簡直遇神殺神,猛男飲完即刻陽痿,呢個道具太屈機了
終於就推完,有冇手足開新po接力
龍咒語魔法係乜東東黎?邊度可以拎?
都係魔法,死者宮殿有得賣
冇乜用,同期用禁咒就夠
【NS/PS/PC】《皇家騎士團:重生》(3) 可能係近年最有挑戰性既戰棋game
https://lih.kg/3289479

開咗
禁咒邊度拎
第四章 禁咒探索支線,做完全部會送六屬性禁咒1,再打一次每個神殿最底個boss用悔棋刷2
落死宮100層前做咗佢先,AOE係禁咒最好用
https://ds-can.com/toreborn/sub/s01_kinju.html
禁咒神殿boss 一次最多掉落幾多種寶物?會唔會禁咒2 + 武器一齊出?
第二次打有裝備 禁咒2 巫女轉職證,唔一定係武器要睇返攻略
係有好細機會一次跌幾種,打完confirm有跌一樣你要嘅,索性撤退重新刷嗰場好過
啲裝備完全唔值嘥時間刷,至多風神殿拳套攞一個,除非你想集郵
Thanks,想問下神殿掉落如恐怖蒸氣ll範圍係咪得五格?邊一隻係去到十三格?
同問
你講射程?
魔法AOE好似都係最大半徑3格範圍,射程只有靠杖同技能加長

Btw, 已有人開咗新post 3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞