【NS/PS/PC】《皇家騎士團:重生》(2) 可能係近年最有挑戰性既戰棋game

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
老實自己覺得咭牌系統好煩,有得關既話我實關左佢
死宮你一路落去都會打到武器,用商店貨就夠,入面商店賣嘅召喚魔法先係主力,最好打咗神殿攞女巫證,唔係就要捉巫妖或者蜥蜴蛇女族長先用到
最重要係買夠藥同復活石同聖水,就算半時你唔用,打到半路太悶頂唔順想AUTO就好有用200個夠你用活人打爆死宮
爆機後第二次落115層個BOSS先係要準備好

最有效率係睇攻略,行到邊層有咩想要嘅裝備就刷埋,例如啲飛行鞋,汗臭裝,魔弓裝,聖冠 腎者衣
第二次落死宮就用觀光書123直接去75層打到115
明白 之前打到落24層買左d召喚魔法 而家有4巫女+魔女 咁應該夠打到落100層 唔該晒巴打
死宮點先開到B4以後ge關,我打到去B3就到左終點.
點先觸發到遺物劇情
左上有暗門
高地被毒地圍住嗰一格
打到落75層已經好痛苦 後悔未拎哂角色就打
我都未收齊人,又未轉巫女
咁真係唔好打 我無信心落到100層
我落到26層 都唔知點好
玩完三角又黎呢D
人手打 100層真係痴撚線,仲未計你會想刷裝,冇一星期都打唔到 100層
第3章都開始卡關
有冇咩職業推薦
唔悔棋最後大佬應該會玩到打爆部電視
依個版本太多破壞戰略性既隨機因素
技能隨機 卡隨機
最後大佬唔回棋純膽駁膽運駁運
以前冇回棋 但都冇依d隨機濕鳩 最後一關係真係可以單靠戰略取勝
依個版本根本冇可能
一個唔好彩你個陣排得幾靚都好
可以一野就full team俾尾王滅團
返返出去把啦auto其寶會好快既
你講主線定115層定最終暗騎
主線嗰度班分身唔識用道具,你諗下商店賣咁多嘢為乜?
收魔女買嗰啲道具你有冇睇過點用?
死宮鎖lvl,100層個BOSS廢過主線大佬,本來預你爆機前打,你又有冇去攞裝同護符?

乜都冇準備只衝主線,想爆機要靠運同悔棋唔算好離譜,個系統本來就係為慳時間而設
你以前版本有冇試過重打關?定全部可以1 take打完

講隨機因素,玩到後面BOSS一開始4卡已經少好多隨機性,好難再差啲
有啲連普攻互屌都係得一半機會中,人仔幾下死,fans一樣可以吹risk management
呢隻驚真係未夠嗰啲嚟
可以玩至少三百個鐘以上
新手想問下 清場咁過同直接殺目標咁過關 經驗係咪一樣咁多?
打第一章隻召屍阿伯清極都清唔曬d死屍
其實無分別,係可能miss道具甩落
但量力而為
其實佢有啲奇怪 你直頭retreat都有好多經
睇你自己
exp演習一兩場都返晒嚟
打完100層了重見天日既感覺好好
想問下100層打拜尼斯係唔係會拉到佢入隊?
幾日前係度請教完,今日終於打晒100層,多謝各ching們
一路打一路轉裝+合成,打下打下就去到100層,而家終於可以去爆一次機先
仲有115層打分身救人,暗騎大佬全部4卡等緊你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞