【NS/PS/PC】《皇家騎士團:重生》(2) 可能係近年最有挑戰性既戰棋game

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
打完攞武器就走,一樣照計你擊破
汗臭裝好有用,可以快埋佢身又唔怕俾佢大技秒
想問吓啲角色既武器熟練度,應該點練好?直接用死一個武器升上去,定要練定幾種?

隻game太自由,好多野都驚做錯或做漏
冇所謂架,去到中後期轉武器啲熟練度好易升,爆完機仲可以回到過去,隨心玩就得
有冇啲簡單攻略網睇哂點拎齊啲人
上網搵親睇落都好亂
玩緊第三章,覺得戰士好好用鳥人加戰士+鎚=屈

Total有幾多章?
咩叫反傷auto隊
LM
咩係雙倍奶
係咪主線d有對話敵角都可以說得
咩咩傭兵,有對話嘅騎士之類
有面個啲唔洗說得都會加入如果你做哂佢啲加入條件
玩左二百幾個鍾
要玩既內容都玩晒
老實講 今次重生版最多俾6分
太多偽隨機性既野
作為戰略遊戲真係唔合格
特別係被動技 可以用悔棋黎調到發動到
一唔係就發動率其低(己方既冥想

D卡又係整黎多鳩魚 都講到口臭
補師技能聖母乜乜,雙倍回復
要怪就怪悔棋太方便,玩家自己用悔棋嚟Chok最佳結果反過嚟怪隻驚「偽隨機」
真係,想有難度就咪鬼用啦
唔用悔棋又太肝
禁咒試過唔用悔棋想打禁咒/裝備,打左5個鐘都係巫女轉職證,終於投降要用悔棋
咁佢有啲位係戇鳩嘅,例如BOSS跌裝都係機率,有啲BOSS打完要從頭入迷宮打過,唔用悔棋想攞禁咒2魔王裝係玩自己

但悔棋到出技能出必中就
咁我又無用悔棋去刷技能必出(仲未打到last boss),因為玩開戰棋都係無悔棋
刷裝就真係搞唔掂
啱啱買咗,好耐無玩呢類slg
希望易上手
認同刷裝係最cls,而家清緊12神將,已經難打,打完仲要唔跌
唔用悔棋/load save真係玩自己
我試過擺6個法師連續四turn冇人放到冥想
變相多左6隻傻閪係場入面行行企企

唔悔棋玩撚
好憎戰棋有依種隨機性
最戇鳩係受傷同打出傷害係會回多d mp
即係話假如有人真係好似我咁撚唔好彩幾隻法師連續幾步都冇人放到冥想
D 回mp速度係會慢過前面坦緊傷既單位
除非法師係後面圍埋自己幾P互毆

依樣野又係邊傻閪諗出黎
邏輯上唔係企定定先集中到精神既咩
其實愈諗愈多
仲有地型同前後左右命中問題
SFC版係好大影響
格檔/迴避能力高既職業正面打佢基本上好難打得中
地型影響又冇咁濟
重生版命中我未見過低過80%
依代只係玩得爽
但戰略性絕對唔高
做乜鳩FINAL BOSS個難度同之前點關卡難度差咁Q遠

無睇攻略咁玩,無乜係SHOP到買道具,特殊兵種得兩隻白騎+公主

P1 都比佢地打到死死下,一入P2就比佢D AOE團滅到PK

可以點打
咁法師呢種隨機性可以用100mp杖解決到
咁去到後期有勁裝
求其一件蜥蜴人都屌打
針對緊佢根本上既設計錯誤
所有隨機既被動技能(最影響戰局肯定係冥想同龍反傷)
都係影響緊遊戲既隨機性
當隨機性愈變愈大
咁仲講咩戰略
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞