【NS/PS/PC】《皇家騎士團:重生》(2) 可能係近年最有挑戰性既戰棋game

1001 回覆
9 Like 4 Dislike

你演習用道具整到落大雨 之後退後一格再返村就會自動trigger

但有時會變返好天或微雨 就就trigger唔到 試多幾次
thanks thanks試到再上黎報喜
屌得撚左⋯⋯真係唔察覺有分大細雨⋯⋯
弓起
即係你揀錯咗
去教團總部發生戰鬥-5
先做海賊支綫,最後唔攞寶藏+5
救公主+5
唔救公主,揀隻眼開隻眼閉+15
爆左機 用命運之輪返去 為左睇段支線對話 要打返之前幾關,都幾重覆,冇得直接去返對話前個關
奧芝麻幾撚柒勁
如果打條新線應該可以當再玩過咁濟
依家追返條舊未收到既角色都發現溜左好多關
全game WT最低,攻防都高,唔止幾勁
未用上手淨係見到啲stat勁過哂其他角色就已經覺得仲要有專用大技
32lv打死者宮殿去到10f已經頂唔順
都係推完主線爆左機先返去打
通常主角轉左忍者係咪拎兩把刀出二連擊做主輸出?
定有其他更好玩法?
奧茲瑪係咪都應該玩2刀流我見佢單手劍都得
係咪白騎?
我見佢寫
飛行鞋/戒指可以係邊度擦?
而定玩到4章,主線唔知邊開出左隻鞋
凈係打左教團
其他都未打
重甲+二刀會等耐少少先再行動
騎士指揮官可以用攻擊魔法
白騎可以幫人減WT,用回復魔法
睇你想點砌隊
初頭我用吹箭+刀玩咗陣 可以企遠少少幫敵人上異常狀態 等夠mp或者靠術士填魔就遠距離必殺技
但係到依家32lv啲吹箭都無得upgrade就換返雙刀雙刀有時衝得太出好易死但輸出的確高 唔使下下靠必殺
上狀態係把武器特殊效果?
暫時好似仲未見過有武器係有效果,用緊個啲都係商店買
我都唔知係唔係正常上網睇過下其實一種武器有好多款 但見到既都係商店買到合到既 都唔知係唔係隱藏左要滿足到啲咩條件先打到出黎
Btw到你可以合武器會見到啲網有啲會有效果
吹箭要合成 可能你太早未有掛 打多幾關就有
btw 沉默吹箭仲可以合完拎去賣到財自
忍者只係啱補刀或者斬後排,太慢做唔到主力
領主主角同奧茲瑪都可以雙刀+必定爆擊,理論上可以做到爆炸輸出
主角仲可以再疊狂暴同血腥突擊毁天滅地,但冇人餵MP到完場應該都用唔到一次,而且雙刀太慢唔實用,除非痴住班白騎搏減WT,或者有暗系上再動俾佢
想請問主角前中期未有領主應該用咩職/練定咩武器嘅熟練度好?
我睇網上d攻略有d話轉狂戰士有d話忍者有d又話戰士唔洗郁
依家戰士用單手劍+弓好似唔多夠力咁...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞