【NS/PS/PC】《皇家騎士團:重生》(2) 可能係近年最有挑戰性既戰棋game

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
其實呢個同遺物武器邊樣勁啲
遺物可以升級,之後勁啲
詛咒武器會加多少少其他stat,同埋佢冇重量
唔想死人好似都係chok下遺物算
但係遺物係每種武器都係得一款?
佢第1 round已經出技封我 之後死左兩件直接打final boss, 又要趕住係隊友消失前KO個BOSS,冇乜可能做到
好多款,只係每個層數出嘅係固定幾款
我覺得武器就唔駛刷,用落冇乜分別,刷禁咒2打AOE就夠
太多層迷宮要打,auto都有排㩒
想問下石魔像要用咩招降?
佢屬魔獸定精靈
人偶,用術士
咁又係見佢個system唔係scaling只係加減數值就知再勁上去都係勁少少
公主同僧侶有技解
一周目最好方法係用寶珠
之前有捉龍收魔女就有18粒買,加埋半路任務送嘅夠扔死佢
試下先
D寶珠有咩用 我買齊18粒但唔知有咩用
主角轉忍者之後用咩武最好
就係炸彈
不過掉要睇住,如果BOSS開咗分攤傷害就唔好扔,只會傷到旁邊嘅分身
thz 一入到第三章就比人level 輾壓
ON9 GAME !
搞盡腦汁救屍妹
最後佢唔加入 先知原來要刷民族友好度
唔駛刷
正常C線唔會有加爾斯坦隊友唔會扣好感,揀啱選項會啱啱夠50
我唔夠WOR 得31-40...
我今次諗住玩做坦
忍者減傷+騎士減傷

未玩到唔sure 今次得唔得
開咗死宮,係咪應該一開始就去打?
岩岩先玩到二章開左合成,但佢話要配方,係咪要打返黎?定有得買?
點解我開唔到雪莉條支線又話去飛達克城會入隊做guest既
間舖有得買啲初階
睇過話要佢個妹忠誠度60 但係我食忠誠度卡又+0 點攪呀
你係咪睇錯啲咩 雪莉係落雨劇情直接加入 唔會做guest㗎喎
我都試埋 落雨去巴馬穆沙丫麻 係唔係行埋去個城就已經會trigger?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞