【NS/PS/PC】《皇家騎士團:重生》(2) 可能係近年最有挑戰性既戰棋game

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
純粹想知有咩而打
用落賢者仗好似仲細力過風仗加淨化仗
53層刷賢者仗都幾快
點你都要落兩次死宮
爆機前一次屍術士,第二次115層,順路點解唔打多次100層
有啲人刷魔劍換身體洗999int

利申打咗LNC三次
同整嗰啲差幾點,又唔似武器有屬性值影響,有一把就算
咩係屬性值影響
後面唔係有把單手光屬 點解唔係刷嗰把
貫通 打擊 斬擊屬性旁邊啲數字
合成都係升呢個,但係物理攻擊先有影響

咁佢光屬個數字升上去有咩影響 技能唔會大力啲?
角色同屬會傷啲
但技能有冇影響我都唔知
有時啲技同敵人屬性相克又唔會大力啲
姐係好似精靈魔法 個人風屬 用土屬既技打雷屬既敵人同用火屬既技打落去係一樣傷
我見屬性剋制係會多傷啲
只係技能嘅屬性剋制明顯啲,魔法就少好多,法師用返自己嘅屬性,會扣得多過非本屬但剋對面嘅魔法
仲有場地屬性又會有影響
有時地圖敵人某樣屬性特別多,被剋嘅法師只換魔法唔轉自己屬性只會打得更少,索性唔出好過
3章L剛普打左幾場都團滅
有冇咩打法架佢啲獅鷲同隻雞又石化又麻好煩
打死佢啲寵物又有debuff
55層極速性感皮bin
直接殺boss or 帶兩隻龍騎裝兩招對魔獸特攻同防石化應該好輕鬆
再試試先
啲主力可以食定魔力草,一到射程就可以出大絕
想問大森林刷啲裝備古卷,係咪隨機出?40lv刷2轉都無出過。

另外6個禁域,係咪刷最尾隻大佬就可以?啲裝備古卷係咪都要刷特別顏色怪先有? 發現打完大佬就唔可以再打了。

海盜墓地係咪同樣隨機出裝備古卷同咒文?刷咗3轉都係無嘢跌。

未刷死官。

如果次次見到有特別顏色怪就要刷?刷到跌裝先好下一關?有啲打到唔知為咩
古卷是咪啲裝備製作書? 死宮好易出而且我覺得除咗杖之外都無用 合出黎啲裝都無刷既好
直接屈bug去海盜墓地捉一隊50lv auto死宮好過
係咪50LV掉落率會提高? 因為想第一次爆機前刷啲裝先。

大森林係咪後期都唔洗再去,無嘢刷?
禁咒神殿6個要各打一次通關之後先可以再刷?至聖所隻大佬先會出咒文II同遺物裝備?
睇過日本攻略,海盜墓地要有音叉先可以打12神,音叉就死官刷。

大致上係咪咁?最主要都係刷死官同埋禁咒神殿?天空之城係咪都無嘢刷?

唔想再行冤枉路
第2次打至聖所boss先會低機率跌禁咒2同裝備 個人覺得各1就夠 都係4巫女裝禁咒同翼人大佬裝風拳

其實都無必要刷 捉50lv路人auto死宫算數啦 爆機後打死宮反而鎖你40等
禁咒神殿第二次入去只係為咗禁咒2,裝備冇必要刷,包括拳套一樣係垃圾
爆完一次死宮100層會有音叉同佢嘅合成表

浮游遺跡最重要係召喚魔法2,仲有光暗禁咒12,達成條件有音叉材料
十二神將出嘅係龍言語魔法2,垃圾嚟
死宮主要係打防具,武器最強都係十二神將嘅武器
死宮auto最緊要唔係lvl,而係飛行瞬移鞋同戒指
係咁爬文先知大森林除咗捉龍,根本無嘢跌。

會先刷至聖所先,執一執條team再去打死官100層,解事件,之後爆機1次,再走全線拎角色,再刷裝備打死官115層解老嘢占術士事件。

係碼有明確方向先,真係打到我懷疑人生。
打死宮100層洗唔洗刷定武器先打到?定就咁商店武器都夠用?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞