【NS/PS/PC】《皇家騎士團:重生》(2) 可能係近年最有挑戰性既戰棋game

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
係第二三章會係咁,尤其三章嗰兩場暗黑騎士
之後裝備同魔法升級咗就少啲隨機性,BOSS多數出大AOE可以頂得住
都係要馴獸師?
我去 carosell 買二手
第四章打完100層有得合成觀光書
打完115層又會觀光書123各送3個
第一次打完100層就送哂1-75F既觀光書合成?
唉咁真係唔可以放棄⋯⋯
因為三角後期近戰輸出好易miss,法師輸出有範圍同必中
睇睇下 啲觀光書既意思係唔係用左就會無
百幾層打撚到嘔
只係送一個觀光書3,51跳去75
但之後123都有得合,啲料都易搵
用完就冇
咁好賣
我都估唔到會賣到冇哂貨
可能我唔識玩
我覺得隻game既育成同配隊自由係好事好好玩
但係總係覺得無咩兵種相剋個d
重點係有冇食加攻卡
psp版,有,我估呢ver都大機率有
sfc 版最強勁就係大眾臉。 呢game 嘛,有心栽培就自然會勁
如果你想要火紋嗰啲斧槍劍互剋,咁呢隻冇
屬性有相剋但多數時間顧唔到咁多,最多用嘅招式同自己屬性一致
魔獸 龍 魔偶呢啲血多嘅怪,有冇帶剋制技差好遠

其實玩到後面執卡都只係bonus,係打得快或慢少少
好多都賣哂冇番貨,2手都唔多人放
呢隻300蚊玩起碼100個鐘都值啦

你哋要諗吓
呢隻係天花板
1995年超任GAME
2010重製PSP
到2022年再重製(或者強化版?)
隔咁多年先有隻同年出嘅三角戰略做比較
三角玩demo見到武器同職業綁定左角色即刻無feel
3章頭加入個隻龍騎士勁唔勁 洗唔洗練?
好狗 死宮捉人入隊會除低啲高階魔法 仲諗住拎走佢4lv魔法同召喚魔法
屬性符,入去神將隻隻大ae 1800 + 我想谷啲人上2000血再戰
搵到30樓隻黑暗龍刷聖冠快靚正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞