【NS/PS/PC】《皇家騎士團:重生》(2) 可能係近年最有挑戰性既戰棋game

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
冇錯,要重新打。
唔覺有既? 點先出現商店?
打齊晒d分叉路實見到
係咪無得拎其他路線專用既角色?如果要拎就要NEW GAME?
咁12個人你唔會全部出召喚魔法點都要有近戰去擋同坦
近戰反擊AOE必殺三連都唔低傷,係太多人去到死宮低層仲死攬住風拳套先低傷
而且厚血嘅龍同獸用近戰秒最快,仲有煩過閪嘅反傷 金剛不壞之類,冇理由吓吓學上面咁用悔棋洗走
Agger
幾個法師唔知係到做乜尻
要博啲計唔到嘅野

反而隻陷陣之志就真係所有野都比你計
純用智力玩遊戲
爽到
執卡咪又係等運到出唔出得啱卡

戰棋要玩到咁就唔係玩佈陣
係賭大細
如果行返同一步
佢個80%已經計左唔中就唔中

回完個動作要唔同(行多格/少格
生個平行時空出黎
卡關
卡左係封印之地
打唔到,一野差不多死3個
刷左好耐死宮,依家主角全能力 400 up ,依家夠打爆機
犀利想問下係咪未爆主線團lv都係得36
有冇攻略可以參考下、謝謝🙏
打完uncle 王城可以升到 40
封印之地即係final boss ?

可以上龍,用龍盾反傷,如果有小妖精的話用佢可以吸引大佬用大範圍魔法打,反 2 round 大佬就會打死自己
搶地盤點會唔係玩佈陣?啲卡出喺閪位你想要就冒險執,其他人諗補位去坦去擋
唔係企定定等AI撞過嚟,或者龜陣成個咁郁先叫佈陣

戰棋驚入面RNG等如麻雀,賭啤咁,手風你控制唔到,但你可以用技術控制損失或食盡佢
賭大細係你完全靠運氣睇結果,好似上面嗰個只係識靠悔棋Chok想要嘅結果,再屌呢隻驚偽隨機
如果有睇過嚦咕嚦咕新年財就明,雖然係賀歲片,但講啲嘢好有意思

況且呢隻驚入面嘅RNG已經係好少,一入場睇晒對面唔會轉除咗主綫final,互打幾乎中硬,parry冇得靠卡升,技能可以解,MP buff可以食道具,BOSS開場就滿卡
有啲面貼面互屌都可以幾round唔中一中重傷,打打下突然跳制爆增援嘅真RNG驚,一樣有人講戰略性
Thx我仲驚繼續推主線入左個個海姆城就出唔返黎
打完王城仲要打塔先爆機,不過王城boss 有啲難打,攻城前記得save,真係打唔過可以去死宮練下
我入左死宮岩岩到B22
練下意思係咪好似你咁食卡食到400up
一般人打到去24/f商店買完野就可以走,刷到 400up 驚你quit game
爆機前要刷都係去禁咒迷宮刷樓加羅拳套,死宮難度太高
睇攻略好似要40lv B24商店先有特別野買
你講個拳套係咪禁咒2個聖所?
yes for both questions

哈涅拉神殿 至聖所(風神殿):迦樓羅boss掉落迦樓羅爪套,掉率5%。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞