【NS/PS/PC】《皇家騎士團:重生》(2) 可能係近年最有挑戰性既戰棋game

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
主角可以裝冥想,有冥想既狂戰
淨番既問題就係行得慢
學槍/鎚,30LV有AOE
狂戰拎拳套做一拳超人
啱啱轉左忍者,拎緊雙刀都係唔太夠力
仲係靠緊一隻翼人大哥食卡直接殺boss
法師冇MP可以企定唔打人,WT少會郁得密啲,冥想機會多啲
近戰一定要行上去,靠斬人同俾人斬回MP,本身重甲WT高,冥想效率唔好
回MP有好多方法但技能得四格,裝其他好啲
雙手武器先係輸出,單手武器係防禦同輔助用
有AOE嘅槍同槌唔錯

熟練度好易升,唔駛怕練錯
想問喪屍做隊友係咪冇用
啱啱見兩條龍就說左入隊,然後先發現係喪屍黎
加速係唔係都係減WT
呢隻驚有時真係幾抵死⋯⋯拍賣啲動物會講下尻野⋯⋯連奧芝麻掂basic遠攻都有啲驚喜
你試下派佢出場就知有無用倒地唔計死亡 3t就識復活
我靠條喪屍龍打贏好多關
比你講完先知掉石仔都加MP
忍者後期都幾廢
前中期未有+1武器果時得佢做到普攻附帶沉默同麻痹,後期佢開始冇力,打唔入暗騎boss ,近戰又容俾人集火,白騎,女武神仲好用過佢
我主角都冇轉就咁戰士職左單手劍右單手弩爆1周目
飛行戒係遺物黎
要開左死宮遺物線先有得刷
可以等軍團去到40lv就一路打到底唔夠打先走
B24有好勁既魔法買
而且可以當順便刷遺物收大魔女
我成日掉石仔打同一條友
變左領主,裝左應急處理,狂暴自動加恐懼,但連回血都唔要好
我都覺得主角唔夠力,所以我既主角用單手刀&弩,抄翼人大哥咁拉打食卡,食到咁上下就用單手刀招暗刃/ 用弩招AOE 。
thx,而家推緊主線
死宮好多護符奬勵係唔可以瞓低,用AUTO電腦好難打完冇人瞓
全部近戰轉晒喪屍就冇問題至多GAME OVER
上網都唔係好search到啲資料講點搵12神將 要合音叉再去邊度邊度? full team暗黑騎士又係點trigger
未爆機前嘅時間線落爆完死宮可以合音叉,帶住音叉去攻略講嘅地方會變咗神將守住,打死就跌裝同音叉材料
仲有啲音叉嘅料喺後期大迷宮隨機出,有時會有個食咗4卡嘅BOSS帶住班勁啲嘅卒,打死BOSS就跌材料,唔記得啲卒有冇跌

暗黑騎士團就收歌姬 睇新聞去王都 再落115層死宮 救晒要救嘅人就有得打佢哋
想問全隊較晒AI點樣轉返手動?
入到場禁Esc 第一行可以較AI
點解有轉職白騎卡,但唔轉得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞