《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區 [2]

1001 回覆
5 Like 13 Dislike
Dva zarya 都夠打了
orisa同ow1係2隻英黎
我ow1幾乎唔玩佢咁滯
ow2一樣好快上手
依加有盾嘅先玩唔到 REIN 完全係移動箭靶
唔好玩ball同豬 其他睇心情
sojourn: 盾=叉電器
用zarya真係弱智都識玩 街場新手必備
Ow1舊玩家 想問猩猩係咪buff過嚟,招跳5秒cd追撚住對面啲後排嚟電,無血就跳走,勁撚無腦
家橋 頭幾季有玩架啦 佢大把片同pro 合作介紹 人地ow 玩到尾 你就拎2019比賽既印象 話鳩人唔識野 你咁講mercy 舊陣時開大 唔好講逆風 全隊full team 原地滿血翻生
其實每隻坦都改到好無腦
得單坦 要做既野比以前多又唔可以flank
難玩咗 街場無heal 又勁辛苦
仆街 講男人以為佢講緊和尚
認同,單挑就緊係勁左好多,但團隊黎計得返單坦意識要好清晰知自己做緊乜幾時開戰呢d,d補無左副坦補變相未必得閒理dva猩猩呢d,要自己諗計保命返補身邊
我覺得依家單坦好難出猩猩呢隻副坦
用坦玩推機械人場, 成日護護下機械人會冇晒人...
俾對家強姦死, 我係前面坦緊都睇唔到後面,然後俾人話我太前... 最好我屎忽有後眼 睇埋背隻發生咩事
睇咩場對咩人啦
記住坦依家係高血dps黎
猩加一隻flank基本上就搞到對面後排收皮
呢個坦都有責任知既,要定期望下後面,叫隊友報下位呢d,比人清晒後排好難講係邊個位問題,有機會係成隊都差

同埋今集坦我覺得唔可以用上集玩法,好似好多巴打講要主攻當作隻大dps咁用比人集火,見唔少坦打到勁龜零作用,單坦又保唔到排,寧願推上去1換1到都有d用
問題你飛入去 你自己嘅後排都會收皮
除非全隊刺客陣
今集單坦好難保排,點都係dps/補自救/互救,坦反而要識隨時退返黎補附近回血就真,唔係要補追佢地
成班人都冇意識去推機械人, 頂頂下冇晒人, 係谷晒去對家重生位 殺落單既人, 然後被反cup
玩猩猩跳入去捉死對面DPS 補當bonus 捉唔死跳返隊友保排拉埋另一邊對手距離同時間差 玩得好變相可以2邊捉落down
啱 比你跳得快d唔係追殺係回防
跳入 放盾 電電電 跳走 repeat
拎走cc技真係最on9嘅嘢 刺客直接上T0
如果對面genji本身上忍今集就變火影 無得打
有兩隻heal 咪一隻主heal一隻anti-flank (Moira/Lucio/Bitch)
唔出anti-flank唯有靠自己走位
家陣玩後排真係冇得旨意有人救
1001果陣可唔可以開po尋人邊個係光暗男
入隻勁嘅Lucio 後排都好難會易死
用得猩猩就全隊配合最好 其實dva都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞