《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區 [2]

1001 回覆
5 Like 13 Dislike
我覺得算難用過rein
jq右鍵難中
招e想中多過1個人通常要先硬食一堆傷先中
大技效果勁,但好易沖太遠比人集火
難用但係個CEILING 一定高過依加嘅REIN
同佢HOOK 唔中人拉番黎果陣可以打中幾件唔算太差
Jq個定位少少怪雞,好似所有野都兩頭唔到岸咁,近戰又唔係話好勁,個回血又怪怪地,右鍵拉人又無豬咁好用
仲要個右掣儲滿加食到應先得90傷害,咁都可以歸類入dps真係人唔笑狗都吠
差唔多定位既話用orisa好過
坦度更加高
招大又好用
講開又講 台版譯慈悲 蝗版叫天使
加上蝗國其他game嘅譯名都係亂鳩咁黎
Lol Gangplank 台仔音譯剛普朗克
蝗版叫海洋之災 因為Gangplank個朵係 the Saltwater Scourge 但蝗用個朵當做佢個名
單坦好難玩
以前唔勁重可以玩DVA 9下
依家得一隻坦
玩輸出又唔夠準 hitbox又細左
淨係可以玩路西歐
嗰兩隻用別稱都用和尚同阿姨,光暗男真心唔知講緊邊隻

自創名都算,d特徵可唔可以明確少少
Orisa招大儲唔儲好其實?
我好少用所以無點研究
睇人哋係咪急走,通常儲一半左右夠秒DPS同補 如果唔走想秒你… 直接儲爆連坦都秒埋
睇番敵人就走出圈未
通常吸完1秒多d就用
反正就算唔死都殘
再左鍵右鍵收頭就ok
唔同定位啦jq 用黎rush
都唔夠硬rush乜鬼
反而orisa沖完唔夠打都大把保命技
阿姨可唔可以係阿Ann 定係要叫婆婆
我就係見過有人儲到比人圍死咗
明白 即係吸完一秒左右就可以放
你打側翼咪唔會比人集火
莫姨唔係女嘅咩
開大最緊要留意有冇人走出個圈同睇住條血黎儲架啦
正常開咗Q技+大技都冇咁快俾人圍得死既
而家都仲未知光暗男係講邊個
Sor 打得多Lol 招技強化防禦+大技
原來可以開金身先大技
真係一個謎
OW 1 玩左成年 Main 坦
但而家5打5 得返1坦 好似好多冇盾既坦都玩唔落
如果而家玩OW2 你地有冇咩建議?
本身玩開rein 豬 dva zarya
orisa 出個時已經少玩唔太熟
坦全部都玩得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞