《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區 [2]

1001 回覆
5 Like 13 Dislike
main補, 感覺而家比ow1難生存
而家還返哂 如果招垃圾大改到genji拔刀咁6秒內變身ow1拳王就好
最慘係個坦岩岩死完未番黎班弱智DPS就衝左去送頭永遠唔齊6個人
幾時刪晒D補佢全部人呼吸回血就算,唔想再睇垃圾補面色做人
當源氏右鍵用
認真有咁慘咩

我C個通訊set左group up、倒數、fall back、i am going in加埋中鍵指位已經好夠用喇wo
大部分時間就算快速都好少見到送頭傻仔
單頭衝入人地度,永遠唔齊腳,比人側擊打後面唔理淨係睇前面
只要爭做第一個送 就唔會覺得隊友送
新手加入 有無人分享下心得
場場都俾人屌打
有可能係泡菜過左黎台服
我試過台服但8隻泡菜
唔記得撳咩掣可以開個net graph出黎
然後睇左上角
tpe = 台
gtk = 日
icn, gan = 韓
gsg = 新加坡
喺香港連多數都係派呢幾個ser
其實依家都可以玩d有回血能力/生存力高d嘅坦同dps?
要睇你玩咩類型 你係輸出低定狂死
輸出低要練下槍法 或者揀啲槍法要求冇咁高
狂死如果你係DPS就走位唔得 坦可能係你企太前 healer跟/heal唔切
healer就試下轉玩自保能力好嘅角例如Lucio或者Moira
睇情況
真係唔掂我就會教佢玩
始終打rank
個分我有份
變左要我睇幾時行得
我叫佢留意我行得幾前
比個盾我就得
但其實好白痴
我點會真係睇得曬全場
隻坦本身唔識推
結果都係會好辛苦
3招都控
廢成點
唔出mc 控
Ana 唔留技
比人秒到冇野玩
咁易中又會一大堆DPS main 衝出去柒
Quick play 唔洗咁認真
慢慢摸索就得
新手有權鳩玩
建議玩moria mercy 起手
你又有道理,當dps 玩就仆得街
以上都係
有玩開FPS 但無得撳L2描唔慣
未摸熟個節奏 咩角色都玩下咁
係咪即輔助型英?
同埋想問點轉language
唔想聽中文 xbox機
建議你玩死一隻玩熟啲地圖同模式先
最好機動性高啲嘅heal Kiriko Lucio Moira
尤其Lucio只要識痴住條team已經有貢獻 可以專心練下槍
再加埋有得爬牆可以周圍爬熟悉地形
放大時機只要對面啲76源氏開大你跟住放已經得
週任肝撚到傻,慘過番工
夠膽死屌晒全世界嘅人都好難會聽其他人講野了所以為左維持自己心理狀況都係唔講咁多廢事嘈了
打完先慢慢屌
睇佢聽唔聽
講一句唔聽就知冇得救
如果spam X 我會唔heal
都輸硬

例如有場隻doom 又係spam voiceline d煩膠
睇佢有幾撚勁啦
點知廢到仆街
Objective time 一定低我最少一半
要我ana 踩點踩車
佢就當自己DPS
最撚癲heal 住佢都無啦啦跳起飛到全隊最後
最少keep 緊佢有70%血
有必要咩
結果當然係長期0坦
已經叫佢試下幫隊友坦
唔好當自己DPS
比佢無視左
唔轉英都算啦
當ow1 dumbfish 咁玩
點搞呀大佬
最後冇轉英冇坦傷
輸死
Avoid 完下一場對手係佢
佢比我隊友射到仆街
佢:我:
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞