《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區 [2]

1001 回覆
5 Like 13 Dislike
猩猩點樣剋到女坦 應該打唔入喎如果Zarya高能量應該融埋佢都仲得
猩猩感覺唔好話打坦打啲識回血嘅DPS都有啲麻煩 都係追脆皮同落單黎殺
猩猩主要夠硬可以跳後排放罩斷奶順便迫女坦盾跟住收手寸止佢唔比佢高能

咁樣挑逗多幾波佢會好煩跟住就容易失位食唔到奶
猩猩選擇無視佢就輕鬆打
想問下要點先可以unlock其他角色????
我係被逼同日本人玩捉e因
想問下勝場係咪有bug,明明快速對戰贏左好多場但睇翻戰績都冇多到想打rank都打唔到,同埋點轉語音,支那話好撚哽耳
呢隻game 唔係一定要1對1對位打
monkey shift land地果陣附近有damage, ow2 monkey 多咗right click 咁你跳之前叉 喺空中射你target land 地之前再quick melee 成個combo 中曬有大概150 dmg , 無人heal 之下好快就殺到squishy
當你殺到out number 人就好易贏teamfight
reinhardt 依加kings road 都比orisa 撚狗 舉盾就追鳩佢盾射 firestrike 就掉鳩佢鏢 行近啲就轉番佢走
艾希有bellbob
女坦係肌肉女?
會出Reinhardt除非個陣有76黑妹 補係zen或者黑人要人檔
仲要一定係choke point先好用
豬都好勁 咬一咬野 又滿血 打人又算痛
新手就要慢慢學識自保嫁啦
由最冇自保能力既mercy
到可以自由出入甚至flank 既moria
兩隻極端咁玩就最好
真係會學到position
同埋quick play死多d就啱啦
Comp 玩咩role 都會柒少左走位

例如見過monkey 底血heal 緊
得番最多5格血,即係125HP
一鳩向前跳
唔洗講都知一秒內蒸發
呢個時候自己當然向後走
冇理由跟跳送頭

同埋同時會學到點樣唔望mercy/ healer
又企得好個位比人heal
今日玩左場
有隻mc話冇heal
比我話佢走位錯曬
0vision on him
叫佢就一就healer
佢屌番我話healer 要自己就DPS tank
首先大家移速唔同
Ana 冇走位技
我實追到啦

其次佢地興自己突個龜頭去轉角比人射
一定係我要就位heal 到啦
咪即係企佢身邊先heal 到

到你玩heal發現冇人保幾撚弱智
同埋DPS tank 走位幾柒
自己玩嗰陣就可以諗埋人地點玩
見有tracer genji monkey要有意識保後排
自己搵到位比人heal
唔撚好一味狗衝當自己戰神
死左又屌人0heal

DPS 開始main dps之前唔試下heal 真係大忌
但而家單坦
豬又9成垃圾
好難玩
點會廢
玩heal 熟手之後其實係最好用
係輸出偏弱
但係平均能力最高
我用Ana 有咩事唔夠打/ 比人pick 左/ monkey counter
首選係lucio
d人自己廢唔識用姐
以為Lucio low heal
其實招E 保你闔家平安
尤其對monkey
輕鬆撚馬嬲
好難
同埋坦要有意識睇住條甲
有甲有30%減傷
完左勁快收皮
依家單坦咁難玩既 有咩坦好用
跟DPS main concept:
最好buff 傷啦
1下80血
3下搞掂200血既英
最好回血buff 番啦
Bitch都算快nerf
最少個回血能力好快減左
如果唔係真係單機切後排打到人弱智
但dumbfish nerf 完都係3招loop 住用
入場殺人去到走都只係兩秒內
比雷劈
嗰陣時好好笑,玩support企後排可以無啦啦有人打你就算掉轉頭都會未見到條友就死左
bitch 比人NERF 完9萬幾次依加高位評價都係OP
雷友問題以前都有,見過係咁屌我唔夠輸出 結果條友搶住做,完場MVP鏡頭係我..
potg 由最初到依加都無意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞