《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區 [2]

1001 回覆
5 Like 13 Dislike
ow1 zarya根本已經係dps
上分唔難
而家雙罩仲易儲
猩猩呢個版本勁
個bubble cd短咗
你跳完入去掉低個bubble
再跳返出去個bubble就回好咗
生存能力喺坦嘅前段班
個人暫時ow2玩得最多嘅坦
但始終ow係團體搶object遊戲
猩猩嘅團隊能力始終無orisa咁過份
亦無orisa咁坦
本身OW點解沒落除左共雪 最緊要係因為太太太太食隊友 premade都只係好少少 真係要6個都識嘅先可以去到理想嘅戰術 或者起碼肯溝通 如果唔係你玩邊個位都係睇邊面玩得衰 唔係自己玩得幾好
坦嘅會怪dps冇力 dps會怪人坦唔到又冇人補佢 補嘅會屌鳩dps坦唔返黎幫手又狗衝

睇唔穿自己有問題係天性黎
英雄池唔夠闊打幾耐都升唔到rank, 你遲早會遇到識針對ge敵人

坦補每樣2隻,Dps 4隻我諗夠闊夠應付ranking
除非1 trick真係神到top500咁,如果唔係one trick就唔好打ranking
而家無得補位真係做坦補好過dps
七六點會同豬對射?你嫌命長
所以依加有計分板幾好
至少捉戰犯唔會搞錯人
有時先入為主覺得hanzo, widow就troll
有時可係其他人troll緊都唔定
76唔針對面dps/補黎打就係失敗嘅開端
Dva猩猩如果衝埋黎無得揀都算 點都唔會去射豬
你地覺得Mccree定Ashe好啲?
Mccree
200%ashe
ashe shift 制可以上highground 比人dive 可以boop人
dynamite 就算你槍你唔準都有高damage
ult 唔駛講 cass 果招直頭press to respawn
順便問埋 dps有咩好用
Sup係咪仲係ana搭mercy?
sojourn 76 ashe genji

pharah 同echo 睇場地
tracer nerf 咗dmg 同genji 比好似差咗少少
我用開Winston Dva
我自己睇係睇邊隻dps易殺d
就算有boop ashe因為企位問題 佢自己企高位嘅話 都係會俾人追殺 變左掛住走位輸出唔到 除非對面坦用補排嘅 咁就睇下對面保唔保得住
Mccree係本身就企係坦後面少少嘅中距離輸出 變左DPS用Mccree坦補都唔會遠 相對安全 而且爆發力高 坦衝入去有機會俾佢熔撚左
近就一定啦
Genji 遠打唔夠打就以為可以貼身right-click 我
等你個E完左到我E啦
傻9genji 下忍一地都係
sigma好撚勁喎 點解T3
下忍都叫係忍者 依班忍者亂太郎嘅level都未到
見勁多柒頭血都唔夠又冇人補都夠膽開大
刀都未蚊出黎趴係地下
兩隻定位我覺得有少少唔同,mccree始終係打中距離為主,而家改左個閃光彈變炸彈都好痛下,爆發力都仲係度

Ashe就偏遠距離,比刺客/猩猩呢d dive都好大鑊仲係,不過遠距離對射就肯定勁d
始終好食準度,呢隻識用同唔識用完全兩回事,其他坦無佢咁難用
Thx
有時揀補位玩 抽到dps唔知玩咩好
睇場地囉 無死一般既都係76 bastion sojourn
除非pharmercy 唔係鼠係萬用
對面偷後排嘅 可以玩下Symatra 3隻眼1 2隻放身後防偷 前方放1隻 自己個人上前燒對面
最緊要兩隻都唔駛點瞄
點解七勝五敗都係銅五
仲有對面玩拳王我應該pick咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞