《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區 [2]

1001 回覆
5 Like 13 Dislike
單坦玩monkey 先勁

講緊既野無衝突 多人屌係因為唔針對輔助容易比人秒
doomfist ow1後期廢係因為太易比人針對

剩係計設計ow1 doomfist真係好好玩 拎出黎唔殺人剩係上天入地飛黎飛去都好好玩
咁剩係玩豬果班算係咩
有冇人twitch 禁左claim skin之後入到game都係無?
唔好玩mercy, 成日冇人保護,不停俾人追殺
你有無connect 到acc
剩係要留技招呼doomfist已經夠曬影響力,有無諗過無技點打其他人
家陣pick rate數據未有 不過睇咁多game評網講OW2 tier真係冇乜見過會有話Lucio係廢
冇咗攻防點地圖 好鍾意玩花村
睇識唔識用架姐, LUCIO完場補過萬都見過

識用=OP, 唔識用= 乜角係廢角
咁好 可以有skin 留返?
lucio 補得多好易, 補唔多先難, lucio 個價值同OW1 一樣都係speed boost
貼實人群就自動HOT
你自己睇下打rk有幾多人揀Lucio咪知
隨時3,4埸先見到有1隻 (2隊計哂)
相對ana, moria呢啲埸埸至少有1隻
如果lucio真係咁勁個個揀啦
萊恩仲可唔可以做狂戰士
以前好憎人玩豬
除咗玩地形殺零供獻
以前打rank 必出一隻喎
一團補一單補

大改過嚟?
豬玩得唔好係負貢獻,對面會因為打豬大招CD快左勁多,就算一勾一件都好難贏,但無坦無補就唔好怨人出豬。
太耐冇玩唔太記得
我打rank 都係做補位多
女坦 碧姬
霧子兩個傳奇skin整得咁求其,武器造型同經典既一模一樣,史詩個啲至少都唔同色啦,送都唔係整到咁啊。
我都好鍾意玩碧姬,但佢被人nerf得好勁,個盾得返250被人射幾下就爆,唔可以好似岩岩出個陣咁當坦用。
講1團補1單補應該都係ow頭1,2季果時了
之後好多時都zen + ana呢類雙單補
再唔係依加團補仲有moria相對lucio勁好多
lucio唯一有用係招加速
但除非特別team comp (dive comp/303呢類成隊沖既陣)
如果唔係lucio手短加冇burst heal缺點太明顯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞