《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區 [2]

1001 回覆
5 Like 13 Dislike
佢最ON9 其實係鎖地區, 成班韓仔台仔唔撚識英文 開咪都唔掂
無game sense 無concept 嘅GOATS 係好廢
其實依家d tank係咪太屈?

用76同diva/豬對射,好難打
佢地係坦都太勁高傷
對射已經係錯誤選擇 打坦一係集火, 一係殺後排先, 無可能對射
target priority 都係game sense 嘅一種
主要係變咗單tank 自然會更強化
Dps主要功能集中火力同大技清一波用
單挑基本上好難贏 得死神可以一戰
難聽啲講句dps技術差啲都會唔夠sup打
仲有pick up squisy
玩MONKEY 成日都係爭DPS 1粒子彈就即刻比人補位同heal 番
真,連基本aiming skill都無既DD,不如去QUICK GAME練下先
其實呢隻game 靠game sense 都可以爬到分, aiming 都可以練, 但game sense 好難, 低位啲仆街都唔會理
以前有賓賓泰國都幾好
佢地都幾humble
同佢地開咪玩幾開心
輸左都gg thank you, not bad, we tried
而家一係睇唔撚明聽唔撚明
一係叫我講韓文
一係Jang 中穩
試過Google translate 見到有泡菜話我扮外國人
同支支一樣思想
全世界都係泡菜/台灣的
講起就好笑 有場Junker town 我用猩猩跳埋去電到Baptiste Kiriko Widow變智障 自己友保Junkrat 對面隻Baptise輸第一個point之後all chat叫笑死又是不用瞄的 完場又叫不用瞄好棒棒

大佬打足5分鐘死都唔轉陣 你d隊友都轉Reinhart bastion 博下 只不過俾炸彈清左場 baptiste粒野又亂放
陣都唔識轉 死要同人鬥槍法但傷害又唔夠人高
返去打CS囉留係到獻世做咩
因為而家1坦=以前兩隻英
正常都係要2打1先打得贏
努力d打到上高rank囉
唔係難聽 係事實 依家Sup大力到
佢咁準用方丈咪得 一個打曬啦
但唔係差d咁簡單
我用ana 成日打贏genji widow moria
76 sojourn 都唔少
猩猩又成日主動跳入我隻Lucio 度
我一鳩heal 全隊
重要冇人follow 佢
根本送頭

廢真係人既問題
唔係好關英事
3個位都可以咁柒
但佢地唔練習又唔睇下資料用下腦
但又係都要打rank
玩quick play 啦
Game sense 可以quick play 自己照練習到
同埋睇幾條pro play 講解自己movement 原因
其實好快學同實戰到
同我夾隻ana 當時睇左兩條ml7片已經好勁
本身aim 都只係一般
真係有帶腦同冇帶腦既分別
見過ana + zen
唔知咩料
兩隻打人6隻
唔heal 我地
low elo 問題係個個當自己係PRO, 人哋講都唔聽
是咁的

隻game 最初我係main mercy
講緊season 1-2
貪易玩
只要學走位
把槍唔係hitscan 可以靠prediction
當時d人都好過而家
但都係好似抽獎咁
發現係升唔到

之後學main junkrat rein
當時open queue only 嘛
隨時轉role
Junk 就算啦
發揮好唔穩定
Rein 又係抽獎
最多記憶就係比pharah 打到弱智

之後共雪單野就冇再玩
後來我玩開d game 比共資買曬
所以屈服
根本避唔到

見隻ana main 要坦夾我就main 坦
學埋zarya
雙排打得好左
但差唔多場場都輸兩隻dps
例如對Pharah
永遠都係我盾/bubble等隻ana打
Dps一係唔轉hitscan 一係0aim
再唔係both

最後duo low plat止步
之後我放棄升分
單排Rank 當qp 打
Main ana
上至low plat 下至high bronze
隊友都係咁撚廢
都唔知d坦點升上plat 的
0protection
最明顯係hitscan 隊友一般係勁d
但坦會倒轉偏弱
基本上證明左bronze- gold玩坦補係抽獎等DPS 決勝負

成個ow旅程訓練左eq
Zenyatta 咁
繼續抽獎
隻驚都冇得救嫁啦
d人都係咁廢嫁啦
玩咗幾場 原來仲可以咁玩
不過依家timing要好準
Ana打人都幾痛下
其實3槍先打得死你
射速又低
比足時間你走
偏偏有垃圾dps好好笑唔夠打又互射
對射?
睇黎師兄錯左個概念
你玩dps係要先殺人地後排
而家仲要無咁多盾 玩76理應舒服左好多
仲要單坦 變相dva 猩猩會少左騷擾
2槍+個nade
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞