《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區 [2]

1001 回覆
5 Like 13 Dislike
Dva 上下限差好遠 勁嘅真係可以好煩
後排一走錯位即刻捉 捉完再全身而退
猩猩可以切後排唔計?
但係點都要練下aim
0aim 比pharmacy 屌死
用緊ana 輸出
其實以前open queue玩303就知d DPS 普遍廢
又不願面對
諗起最初果時5dva1lucio決勝分直飛花村搶點
有可能隱分差太遠
又要比對面針對
比人flank 到唔得閒heal又要比dps大佬屌
最後原來我做damage 勁過dps大佬
Pharah genji mercy 全部我打
而家有Ping
點知曬都冇人理
屌出聲

有一場一開波就聽到忍者腳步
就知對面有genji 兜路
但未知邊度
已經ping 左空地
一路heal前面望後面
到genji 現身就ping 埋enemy
4隻都冇反應
隻genji shift 兩下切死zen 76
我即刻直接企定等死算

真係玩咩位都要帶個腦
我都廢嫁啦
廢過我係咩玩法
廢咪玩番quick play
點解要打rank troll 我
打得rank 一係ow player
一係都贏左幾十場
點會唔知有flanker
點解可以100%淨係望前面
真係好難理解有人咁撚蠢
而家全部坦都係上下限差好遠
因為已經變成DPS
而且係唯一有咁大條血既人
根本個角色就係leader
啱曬英雄主義
我估係唔想比你霸曬d位
成日有雙排DPS
兩隻弱智打飛機互含
詳情要等有經驗巴打解答
我夾開隻ana 搞唔掂個新手感
同埋d人太撚廢
應該棄game
5monkey
不過我講緊冇得重複英啦
以前猩猩 dva一齊切後排 依家冇依支歌仔唱
303如果對面出DPS連盾都打唔穿
講真,ow1都係坦勁d,所以後面先有303既出現,暴雪先要限位222,根本佢d坦做壞左,勁得濟,但我明nerf完坦就個個都會玩dps,所以今集要留住佢地強度但減一坦,我講佢唔會比你free多隻原因就係咁,dps係最好玩,但講強度呢隻game d坦贏晒另外兩個位

其實最簡單就唔好再分坦補輸出變返隻有技既fps,不過佢又唔敢玩到咁 所以靠變122睇下可唔可以加快節奏變返隻fps為主既game
應該話一般普通實力既人用坦一定勁過用dps好多,d dps要去到pro player先至叫強度對得返上去,比賽大家實力都勁,所以點都係用容錯率極高既303

根本fps game好難用返佢鐵三角黎設計,d坦無輸出又無人玩,焗住整到佢地咁勁
唔再分Quick play都有
主流係三坦兩補
垃圾DPS冇人權
你評價隻坦唔係評隻坦本身能力係評自己架
DPS其實只係好玩 如果無限制想贏一定係出多啲坦
尤其家陣有幾隻heal可以做埋anti-flank
依加monkey 跳後排一樣大殺特殺
Dps太蝦人玩,ow2 d dps已經好左,至少無咁多盾,不過技術要求都係輸出同補>坦,比得free play想贏一定好似你咁講玩坦陣

Dps係難玩但偏偏最好玩最多人想玩既定位,所以搞到一堆牛鬼蛇神
一向都係tank 係leader, 佢唔入去create space 引火集火嘅DPS 都係乜都做唔到, DPS 自己跳入去先就肯定第一個死撚咗
改番曬啲setting 未
我原本諗住幫佢改
佢:算啦,都唔知玩乜,d人咁廢

佢平時番工忙
放工又要pick up 隻新game 咁
又要heal 弱智
我都唔迫佢啦
邊得嫁
我玩rein zarya 要追住DPS 幫佢地擋
猩猩DVA就要等佢地好似想去先去得
佢地心底係leader
實際上都只可以比佢地做leader
只可以話坦上手容易過DPS 好多
但222 又唔係一定廢過303
問題根本係出於玩家普遍舞唔掂dps
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞