《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區 [2]

1001 回覆
5 Like 13 Dislike
所以完全無理由齋企robot
下限高係差極都唔會太廢咁解
上限高=易學難精
上限低=易學易精

下限高=難上手
下限低=易上手

有無理解錯
上限高=勁人用到會係屈機(高潛力)
上限低=點練都係咁上下唔會係勁(無潛力)

下限高=差極都唔會太廢(包底)
下限低=廢起上嚟真係好廢(廢到無底)
咩中文先會咁理解
下限lower limit
Range 越大即係skill requirement 分別越大
冇理由易學難精= 下限高上限又高
下限高上限又高
用數字睇即係滿分10分
下限7上限10
咁個range點會大
有雙補既情況下一定係不段車紫波出去
黃波係真係想遠程救人,或者死左隻補
唔夠奶力先用
下限高我自己理解係隻角你鳩用都唔會太差

下限低係鳩用就真係好撚廢

下限本身意思就係解用嗰個唔識用,出到黎都有高低之分, lucio我自己理解就係下限高上限都高既角色
其實我講嗰陣時無諗到咁深架大家唔好藍色窗簾好唔好
咁新奇理解方法第一次聽
我理解嘅限即係限制人去玩隻英嘅能力
而唔係玩出嘅程度
即係個人技巧低分eg 2分
都玩得掂= in range = 下限低
可以直接換算啲啲角色易唔易玩
例如overwatch 都有寫每隻人difficulty 1-3 分
你咁講法即係1分下限高
得罪講句有少少戇鳩
有無ching講下贏50場ng用左幾耐
利申開服打到而家得16場
有時連輸三四場就關閉,第二日先打
你個定義同大家講既都唔同,你係講難易度,大家既上下限高低係講緊隻角出黎既實力分數

下限高所謂你講既7分咪就係我鳩玩但隻角都有7分實力

你講既野就純講緊難易度,你既下限係講緊易唔易學,上限係講緊易唔易精

本身個定義都唔同
其實用咩鬼上下限
易學易精 易學難精 難學易精 難學難精
咁樣最傳神
係呀
我睇完你地解釋就知個標準唔同
我就直觀啲直接換算角色難易度
冇咩事我出返去先
係,見有人定義覺得自己先啱所以先發表下,本身兩邊個定義都唔同,直接講易唔易學同易唔易精咪算
易精同難精表達唔到上限高唔高
易(難)精只係代表好快(慢)到上限
講到呢樣又要分tier,分完tier又要嘈交好似係
其實難上手用‘’門檻高‘’唔係仲傳神?
咁你只係講緊上手同精通隻英既難度
而唔係講緊隻英既強弱
路過見到
得罪講句你真係戇鳩
仲話取消中文口試.....
啱呀
中文差嘅智障根本應該讀多啲書先
你呢種弱智重學人上網
支那種入侵之後就淨係生得出你呢啲智障
下限本身就係最低限度 無咩易唔易學
下限高即係最低限度做到嘅嘢比較高
咁咪差極都有個7分底咁解
我理解係咁
得自己一個咁覺得仲理直氣壯咁屌哂其他人係弱智
型到
正常人都係咁理解
上面條傻鳩仲話人新奇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞