《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區 [2]

1001 回覆
5 Like 13 Dislike
sym點counter
駭影幾好玩
但啲技幾屈機
坦係咪buff過嚟
單坦好似仲坦撚過以前雙坦
buff到傻撚左變左坦加dps合1
源氏由ow1開服到而家都係咁撚黑人憎
黑人憎在對面源氏就火影,自己隊源氏就下忍
經驗黎講Sombra偷到雞嘅大部份係推人推車場 條戰線太長所以坦dps回防唔切 補死冚家剷
所以Sym係身邊身後放定cctv 係博佢hack到人都好 會俾Cctv搞住唔可以做太多輸出 保住自己人 同埋Sym定位一般貼住自己坦相對又安全d

當然 叫人先係首選
唔勁單坦無人玩,而家坦個門檻反而提高左,上集雙坦鳩下鳩下都得,今集單坦鳩下鳩下隊友實睇得出
Sombra一打到陣地/推車推到尾到人門口
就無機會偷到頭 得返hack下人同招大有用
不過真係好煩
完全唔明
就算當cctv真係擋到sombra
推人推車場成隊位置成日變
你cctv cd咁耐點跟得切轉點
個人一死 啲cctv又會回返3
不過要count都唔會係sym
死係指syn自己死
佢重生會回返3隻cctv
玩猩猩打死神有冇咩技巧?打親佢成日俾佢當狗咁打
用枝電槍唔夠佢磨 佢又可以係咁吸血 仲難打過女坦
建議唔好同佢打 死神明剋你
忍者亂太郎新丁
唔駛放晒3隻去擋 你目標係set一個(相對)安全嘅區
Sombra現身攻擊果下 眼會即時有反應 如果你眼擺位靚佢唔可以即刻打爆係俾壓力逼佢tp走
推車攻方可以放一粒係車 同時打得多你會知咩位經常開戰 咩位係back door位 用眼封住佢地
但做Dps慘到拎Sym出黎淨係為左擋Sombra其實已經
佢係咁偷後排唔搞唔得
其實隻補轉Brigitte 仲好
sym 又無爆發力 只可以打走佢
本身死神就counter猩猩,佢有心追住你射你連跳後排都唔敢,早d換角好過
得1粒cctv根本唔夠力
同埋依加sombra玩hack完先打
所以根本唔洗靠隻cctv黎反應
你補轉d唔太使用技既反打佢咪得,lucio/moira/bg呢d,佢hack完要殺補都唔易,moira同佢鬥吸佢無著數,lucio可以走住黎打佢再補住血打,bg就唔使多講

Sombra得個煩字同埋大技夾人大先勁,平時弱勢過其他輸出咁多,如果補keep住比佢殺本身都好大問題
係,所以谷住轉歐瑞莎 但係佢兜後面射屎忽打隊友都係搞唔掂 識玩既死神好難搞
人地雙排夾猩猩/源氏跳過嚟 我76都一下死
Dps 根本返制唔到
依加hack主要勁在傷害效果
唔比出技,其實得1秒到好快過
ana細hitbox, nade補血加有dmg,仲有sleep可以駁下其實都可以用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞