《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區 [2]

1001 回覆
5 Like 13 Dislike
dva meta 比你講到T2
暫時對ow2最不滿係佢攪到機械人招大變到唔知點咁.從開大到禁右制選地點再等炮彈炸落黎起碼7,8秒,範圍又唔係特別大……基本上我都當招大係無左,好彩炸到1,2件都當汁到。

不過可以移動用重機槍黎點是真的不錯
meta
未棄之前2700左右專玩坦/補,而家RANK打到6-16,連睇下自己咩區都唔得。
排122全角色根本排唔到坦位,HITSCAN廢玩唔起ANA和尚係咪應該揀坦。
你真係唔識架喎 650 血有一半armor 4秒飛一下 有burst damage dm 食曬所有projectile
睇stream 全部都zarya monkey dva 間唔中有orisa jq 而唔係你所講嘅豬orisa jq
單坦版本個人覺得坦嘅生存能力最重要
主坦死咗無輔坦頂上
坦一死成隊就無咗幾十秒
私人覺得有兩招保命技、有控場技同dps高嘅orisa最top
dva有得同佢拗手瓜
其餘坦就跟生存能力排
stream 咩rank 你咩rank,meta關低端咩事
低端玩刺客坦10嗰9個feed,玩dva 對面出豬 女坦更加難打
RANK可以多排?點解我排到一場我揀sup4個人一齊揀sup,揀tank4個1齊揀tank?
點解得2隻dd

healer明明冇人玩 仲要霸2個位 ?

bz唔諗重新設計過meta 就番玩家

6v6 3dd 2h 1t 5v5 就1h 1t 3dd

逼人補 最後就冇人排 跟住冇人玩
有兩個mode
Heal 最平均應該係Baptiste
DPS 唔玩hitscan 可以junkrat pharah hanzo
而家咪就係就班dps大佬
坦都改埋做DPS
Ow1 臨尾其實都近似
場場玩zarya 自己打撚埋輸出
結果去到ow2 真係第3隻輸出
拎Baptiste moira做第4隻輸出
1 heal 個補一定俾人屌到傻 個個都話要heal 又唔peel
睇得出講野果個冇玩過dps以外嘅位
依加坦嘅傷高傷過dps嘅大有人在 做補嘅好似Kiriko又可以兩鏢爆頭 節奏甚至偏快左
計我話最好變返6v6 但係有一個位係自由人 排補位嘅先有機率入到 5+1咁最後果個玩咩都得 要132 222 123自己夾
變快再大d可能仲襟玩d
補入面唔駛hitscan嘅玩Moira/Bitch會好d
覺得T2都無完全係幫人儲大
暴雪暫時都係用腳平衡,自由位既話好大機會都係變返222為主

我估佢就係唔想太多盾先改少隻坦,比返自由位又係變返坦meta

反而我覺得暴雪係要諗下點改補既定位,補真係屌又最易比人屌,爽快度又唔夠高既位,搞到無乜人想用/成team最弱既比人推左去做補多,但其實補都有佢重要性,話改單補既好明顯無諗過單補比人屌得仲甘,一係就成個定位cut左佢算啦
琴晚打咗五舖Moira,三舖play of the game
做壞了
硬剋好多dps 又高機動
只要同3個以上FD排RANK,我就只可以玩DD,有啲FD就只可以玩SUP,究竟咩機制,明明大家都無玩幾年,全部人都無RANK
我咁睇 以前222會拖時間 係因為整體輸出真係靠DPS 但依加坦傷害高左 連補都夠傷 就算222應該都可以加快節奏
最無奈係有時對面跳黎殺後排 會想出多隻坦補多過dps 又或者極端d純暴力直接打爆佢 好過依加唔湯唔水咁 焗你要用某d特定組合
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞