《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區 [2]

1001 回覆
5 Like 13 Dislike
最慘係上網搵曬所有方法去試吓fix,搞咗成個幾鐘都無用垃圾驚
廢坦其實慘過廢healer,因為healer廢極都有個譜,坦唔識玩真係可以好慘
家陣非main tank玩落其實同多個DPS冇分別
亂鳩咁玩仲要霸左個真坦位
更新完+系統管理者開game終於玩到
玩dps/補先
有玩開槍 game就揀番hitscan
啱啱開始玩OW2專玩坦位,一開始淨識玩猩猩
但猩猩幾手短+得招防技俾對手The Wastelander Counter爆 1打1都唔多夠做 個罩又易碎啲都保唔切隊友佢哋
轉玩Orisa發覺2個世界 雙防技可以硬食企頭擋傷推進
場場DPS、擋傷成組第一 +招大幾易拎MVP
monkey 係dive tank 黎, 唔係用黎擋傷
要識睇時機 跳後排同時右CLICK 補多下近攻殺一隻
所以我叫新手一律玩heal
柒極都可以玩pocket mercy
我自己aim 都廢
所以冇咩事都唔會出聲
但係好似隻dumb咁
明顯弱智我先叫佢唔好癲
PS5係咪冇人玩?
你都未見過ANA 全場比zen out heal, 打完兩ROUND 完場得2000HEAL
MERCY 都係, 唔好以為MERCY HEAL BOT 易玩, 今時今日走錯位就即刻比人捉
OW2 比OW1 更加唔新手friendly
Ana同Mercy係ow2已經係過時設計
Mercy少個坦俾人捉到仆街
Ana一交左zZ出去完全0自保能力
同Kiriko呢啲一比就知分別係邊
Moira同Lucio呢啲有heal又有進攻能力係ow2先會生存到
刺客咁猖狂嘅情況下 唔識自衛嘅補随時俾人dive到spawn point都出唔到
直接課金 輕鬆好多

又唔係貴
Mercy 生存好睇dps 企位, Ana Zen 就睇自己企位

Kiriko個補量黎講只係可以做off heal
moira 個healing range 太短+要JUICE, 始終都係要ana/ bap先穩定
你有無玩過

zarya ana卡西迪brig呢幾隻meta英全部都可以搞佢
除左某d點位125E跳落黎有咩可能反應唔到

招升龍拳=控自己0.3秒先再補到一飛手砲

得罪講句除左抽獎撚右鍵一拳打落牆到之外會比doomfist秒殺既一係企位有問題一係有豬隊友
我已經決定左無視佢個pass, 要叮到80lv貴到癲
猩猩ow2多左招右鍵Rj炮無得再左鍵電人右鍵放哈哈哈語音簡直係大削弱
mercy真係含撚 而家無機會復活拉人
依家單坦 唔係成日玩到猩猩
唔好講笑
講到lucio咁勁, 但實際根本廢到冇乜人揀

都好多人玩下
講到咁廢都仲要one trick
辛苦你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞