《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區 [2]

1001 回覆
5 Like 13 Dislike
猩猩Dva望唔到後面 街場我覺得算情有可原 睇隊友有冇ping有冇打字開咪 不過正路計打到咁上下唔返隊友身邊補血其實點都死 叫晒救命隻坦都唔返黎就真係唔work
其他坦唔望後面就真係黎搞笑
依個就係OW最大問題 食隊友
另一方面睇個陣形變化出角亦好緊要
有場用坦打直布羅陀 attack
pt1 p2自己友用hitscan打對面夠力 我就keep住用orisa企隊友附近 但跟住去到工場出口個位 人地轉炸彈鼠mcree ana zen 一出門口就針住一隻一隻殺
打字同隊友講我轉猩猩試下搞後面
對面雙補配合好靚 幾次黑波 訓覺+e熔左我 加上條路長隊友補唔切我又跳唔走 轉角位俾人teamkill
打多次字同隊友講對hitscan冇著數打唔到zen同鼠 搵人一齊轉死神/下忍/Sombra 有隻本身用bastion嘅轉做下忍
跟住一齊一波堆爆後排 推車76補刀走失位嘅鼠同Mccree 下忍蚊刀斬埋隻坦又返去檔屋企直接推完
好奇想問,Main副坦既職業選手係咪已經失業
玩猩猩理都唔理你,跳你後排開罩都俾你勾到當你勁 仲要唔會one hit down 打咗過百場roadhog得一次可以跳緊嗰陣拉中2槍爆頭死 殺完後排跳返嚟當你尿袋咁狂吸叉大技
反而驚rein、Junker Queen多啲 ,rein配合安娜硬控
Queen打你係咁回血又痛 猩磨爛蓆都磨唔死
BTW未見到有pro player 玩DVA好勁 打DVA好少輸但又好多人玩
話時話故仔講到邊 班捍衛者集結完未..
印象中講講下又講返前傳起源..
btw..依家仲有冇地圖彩蛋..記得出駭影果陣D人會瘋狂搵線索
有輔heal嘅話用黃波其實都夠heal好多
吸人唔係下下有機會吸到
有技留黎打人/緊急heal好過啦
除非成隊倒水咁倒
如果唔係左鍵右鍵絕對夠補
黃波多數唔夠補又冇晒energy先車出嚟,平時左右鍵夠補 紫波係7-8成時間都唔會車咁濟 只有唔夠傷 需要打死人嗰下先用到
我基本上一有就用紫波
因為cd又算快,左鍵捱到下個黃波
同埋紫波dmg唔差
中一隻都扣6,70左右可以比其他人打到缺口
成班又要對面花時間補(主要係雙單補 eg zen+ana)
main tank 先就快失業
呢㗎少咗個副坦啵 本身6人隊咁就可以炒多個
而家副坦先係勁 有主坦嘅坦度副坦嘅機動力
因為 OWL 女坦先係主流...
owl meta 係zarya/DVA/winston
我ps5
玩推機械人玩到癲

隊友掛住打人,完全無視要推…
推車同推payload 只需要1個人推, 打到人唔齊陣就可以free push
通常推車都係遠程healer/打手

要5條友推車呢啲又係低rank concept
4個人push 人就算死咗人哋都要時間黎到個objective度, 果段時間又係free push
尤其係push, 多幾個人都唔會推快啲所以正確做法一定係PUSH UP
其實機械人max幾多個人推?
推車我記得係3個
下限高即係難上手
差咁多
咁冇推緊板野
齋跑都係1個?
下限高係易上手
下限低先難上手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞