《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區 [2]

1001 回覆
5 Like 13 Dislike
用pharah飛上天避下
轉女坦/junker queen呢d細d hitbox既坦,由其女坦,又可以保埋排,見到full charge女坦死神都行埋一邊
咁flank英幾隻咁衝你你用76反制唔到好正常,本身單隻都剋你仲要3隻一齊dive你,考慮轉法拉反制好過
女坦同死神打有留罩就好大優勢
最怕係死都唔轉角(咩位都係)
成日聽到76: I got you in my....sight字都未出已經鳴丫死撚左
係,隻game對普通玩家就係玩互剋多過真係純靠技術,淨係玩死一隻又唔係勁既,咁輸都正常

都唔夠人打數據又輸對面都唔試下轉組合破局係要用死一隻用到尾真心唔理解
有咩好笑得過個西射曬落牆到?
以前main開76同閃光

琴晚玩番仲係覺得76好用過新英

閃光就因為5v5 少左隻坦 要切入好似易過以前少少

不過坦既傷害過高 dps都差啲唔夠坦高傷
鼓勵下人地啦 大力d打爆牆架可以

我玩sombra 7elim 2death 比隻elim 4 死5嘅台仔 soldier 屌無輸出 台仔個腦係咪剩係識anything but me
main mccree 76
76難用咗但勁咗
依家要壓槍 但係壓到就準過以前
新英打遠廢啲 但係儲夠能量跳起狙後排好撚勁
唔識玩法拉 之前仲有torj 玩
勁在儲夠能量爆頭秒
打盾又儲到順便爆盾 平推陣好勁
未開始打rank 不過平推陣應該唔會係meta
依家dps無咗cc genji後排輕鬆切
我都唔知mccree仲有乜撚嘢用
玩SOMBRA 切番佢後排

sombra 依加有個技巧係hack 人前 quickmelee 再hack, hack 完就可以即刻射KLM
可能Fps玩開cs 唔覺76太難壓
76係好平穩既dps 唔同新英
新英既爆發力高 不過好似要推前少少

其實唔好講壓槍 76 剩係識點射都已經好強
sojourn 連個e 都好撚勁 射落choke 或者房電兩下補槍就殺到 又上到highground
封路一流 啲後排打到半殘 大跳射個E隨時執幾件
睇twitch啲勁猩猩唔驚死神
放個罩玩走位撚鳩隻死神
不過佢地有隊友保
我會叫女坦比盾我沖入嚟射
主玩sup,天使,光暗男,盾妹
呢3隻最易上手
我輸個陣好多時敵方隊員話我sup得好叫我唔好放棄
通常英文回我多
巴打唔係打亞服?
光暗男唔係S ....痴線
佢有無睇人地2019世界冠軍點玩
呢隻野我逆風波落場可以救到全隊反勝
個排名亂7咁黎
係亞服但回親我d人都用英文
盾女保後排/反殺d 突後排dps英好勁
主要係盾衝暈dps ,一直左右鍵
守軍既既話最後10-20秒你有大通常贏,一開大全軍加速加血
音波男都得但好食技術,同埋個血係暫時
天使女最大缺點係保唔到後排,一遇死神,猩猩,黑客女,源氏=你一定死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞