《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區 [2]

1001 回覆
5 Like 13 Dislike
仲話返人支那種弱智
佢都幾屈機
所以d人仲話中文唔洗考....可憐呀
你咪自己圍爐囉
你諗下點解支畜入侵之後會有你呢啲弱智
不過人蠢就係蠢
諗唔到架喇
同埋我好肯定唔係得我咁嘅標準
而且個標準係好過你啲支畜思想
不過唔緊要啦
蠢人係有權生存唔係今日嘅事
真係
成班新世代文盲又唔知自己文盲
屌 打分做咩block左托比昂同機兵
啱呀
下限本身就係最低限度
即係個人廢正都玩到
柒左咪只好嘗試人身攻擊嚟撩交嗌轉移視線等人唔記得
宜家柒咗屌人哋係支那新世代就啱
笑到仆街
根本上下限同上手難易度都唔撚掛勾, 討論黎做咩
有bug
torb可以連開2次e
機兵開大無限彈
某程度上掛勾?
一隻易玩嘅英 新手係一局遊戲做到嘅野就會多 變相唔識玩都差極有個譜
共雪真係食屎狗黎 整返先開ser啦
會分上限高同低 緊係用同一個人黎做比較, 唔同人技術唔同手殘程度唔同
點樣用唔同參照物去理解上下限高低
有人hitscan好勁, 覺得mccree 76 好易上手, projectile廢 覺得soji 好難用, 佢會理解mccree同76下限高過sojo
咁但係另一個人projectile好勁, 覺得法拉soji下限高過76 mccree又點算

到最後咪又嘈餐死
易玩嘅英又唔完全等於做到嘅野多
76易用 但係唔識得揀人射
都係變咗射坦叉電 實際上無咩作為
有啲英公認下限低喎

例如lucio 超易玩 係人都知

但如果宗師場上限可以好高

即係lucio同時係下限低 上限高嘅角色
又黎文字遊戲
你下限個"限" 係咩意思
上限個"限"又係咩意思
如果所謂易玩的話, 即係佢唔需要太追求技術已經可以獲得一定ge成就感, 佢下限就唔係低係高

你講ge下限我估應該係門檻ge意思, 但係正常人講下限, 係講緊隻角色ge發揮可以有幾廢
例子, 唔識aim ge人玩mccree, 下限無限低, 我地唔會話佢下限高

易入手 = 門檻低 =/= 下限低
易玩還易玩,有用還有用,我認同lucio易玩,但一個0概念無乜技術既人玩都係無用,始終佢個補血救唔到命,你就咁放佢係度群補但唔做其他野呢隻角都係無作用

佢值錢既位就往往係新手做唔到嗰d位
D人好易分錯下限同埋難易度

但就好鬼鍾意用呢d字

明明上下限係講緊角色既實力/能力值比唔同人用值幾多分,難易度就另一樣野黎
咁老老實實 好多時係睇綜合能力架啦

又或者咁 用返最初個問題
一個未玩過OW 全新人想玩補 你會叫佢玩咩?
唔用上下限嘅結論先 你揀果隻角色有咩特出到你會建議新手玩?
咁一定係lucio ga, 唔洗aim, 有滑牆技救命技, 㩒幾下制回血移速
佢唔洗太高技術已經可以獲得成就感
Lucio/mercy/moira,原因純粹因為簡單,唔太關能力/佢地做到咩既關係

討論邊隻易比新手玩我覺得ok,一講到能力/易唔易精呢d又變嘈交post,豬都有人嘈係咪高tier,呢d真心好個人,你計殺人能力下下勾中咪勁,你計團隊效益呢隻咪垃圾坦,無咩好講其實
冇用架總有人嘈,豬勾到人射死2件開團5v3 團隊效益咪好高 可以用隻豬打穿曬對面隊直頭T0坦
如果咁計唔洗分tier
全部建議hanzo
無視距離下下爆頭一箭一隻dps/補
隨緣箭法最強
有舖我打moira好似9千幾傷,奶都有6千幾
仲要我play of the game單人切後大招一殺四
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞