《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區 [2]

1001 回覆
5 Like 13 Dislike
完全唔知點計,拎完首7勝銅5,再拎多7勝銀1
zarya 而家佢無腦咁勁
勁到一定會NERF果種
窄長地圖好用 其他時候一般
佢個damage 高到癲撚咗, GIVEN 你AIM 到
ashe 有個shift 其實唔係好驚DIVE

對面3隻DIVE你就MCREE 都死
玩咗幾日, 一句講喇, genji 要nerf
少左輔坦位出猩猩counter,不過heal有幾隻都唔太怕Genii甚至可以counter,都可以嘅, DPS克源氏嘅家陣比較少人出
暫時玩落zarya/genji/新出隻黑婆/orisa都排緊隊等nerf
好多玩源氏唔記得血包位係邊
脫離下忍起碼要識Shift同爬牆走佬同記得邊度回血
orisa 再nerf 唔駛玩架喇 之前剩係nerf javelin CD 都廢到無人用到
kiriko 一定nerf cd 兩招技都好op
Genji 跳到你頭頂, 1-2下 right click 再dash 就收頭, 呢到只係2-3 秒時間, 加上而家全隊無哂CC, mcree, 小美,bitch, counter 唔到佢, 盾又無哂, 後排好似zen ana 果呢d mobility 低既英, 見到genji 可以收收工先

而家genji 係S+ tier , 一隊有一隊無已經係6:4 波
所以DVA 咪SS+ 1個DM 乜都食曬
Dva ow1 做左傻仔咁耐, 俾佢威下先
改弱自爆佬先啦
要nerf都排係zarya sojurn後面啦
豬 堡壘
Zayra 係無哂盾既得益者, sojourn 玩咗幾日又唔見有玩家用sojourn 一個救全隊。反而genji 一個殺全家就成日見。
其實真係冇你想像咁勁
你玩一玩就會明點解成日有人恥笑源氏下忍
佢OW2少左counter就係事實黎嘅因為stun全體削弱
家陣常出坦入邊猩猩Zarya都係counter源氏
Heal方面Ana Zen一直都係俾源氏counter亦都係佢角色設定黎(Ana唔算俾佢hard counter因為兩招技中左對源氏都係致命)
呢樣野係應該
因為sojourn 根本唔駛救全隊, 剩係spam left right click 已經夠贏team fight
依加有spartan kick 直頭追撚住GENGU 黎踢
left click projectile 中幾下RIGHT CLICK 落去130血
見到Genji/Sombra/死神任一出現Sup要咋咋林轉陣唔可以玩腳短撚Zen 除非你咁有信心黑波左制直接射死d偷雞撚 唔轉俾Genji殺唔係抵死
但係都係果句 DPS血少 要高手入到去確保殺到再走 唔係都係送頭多
睇人玩就係突登轉zen 來counter genji 大技
Zen基本上冇人保會俾Genji殺到仆街
佢真係得招大係counter Genji大
如果淨係想counter龍一文字其實出Lucio都可以 而且Lucio對Genji生存率好高
出Zen都係要佢加傷同輸出 呢樣野真係睇個heal個人取捨同玩唔玩得掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞