貓糧資料庫(18)

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
1歲貓乾糧有咩推介?而家食緊instinct 幼貓
有冇人仲係食緊 dr mercola 益生菌?
邊到買最好?
上面咁多資料,唔好咁懶啦
想問下Cindy recipe三文魚加鴨 or 雞
隻罐得唔得㗎?
醫生點講?有冇試過益生菌?
雖然你唔係餵生肉 但生肉group d肚痾po可能幫到你

我冇哩個情況 但如果佢食得好 起碼冇痾
好似重要過營養標籤
高碳水都可能要357年先糖尿
肥都有得減
但如果試左幾年 會唔會就返個腸胃好d
因為肚痾會脫水 都會影響營養吸收
多謝你回覆先

咩都試過生肉ok無事以前試過
但驚有蟲同貴(我屋但5隻貓)
醫生都睇過好多個 睇左不下20次

最終有個醫生就總結話佢先天腸胃敏感 無得搞 話佢收過好幾個症 都係英短 2-3歲就突然食乜都屙 最後都係食RC腸胃糧先無事 要長食
但係長食RC驚其他貓都出事始終
請問有冇幼貓罐頭介紹一下?
而家一隻三個月,一隻四個月

之前食開 Instinct 幼貓罐,但全城斷貨
唔知有邊隻可以代替呢?
其實唔係低磷
質地食到就得
唔使寫住幼貓罐先食得
麻煩想入谷
啱啱接就唔好咁快轉糧 等佢定左先慢慢轉
我自己不嬲餵開2包糧5050咁溝 轉糧都係其中轉另一包就搞掂
益生菌我iherb 買左pet natural 我諗你擔心佢唔肯食好過擔心邊隻益生菌好啲

濕糧上面有人話要溝住轉 有人話唔洗
我之前2隻貓5日食5隻唔同濕糧 其中一隻第2日嘔左次,但佢本身食緊藥,之後幾日都冇事
另一隻就全程都冇事,我覺得都係唔洗溝都得
btw 呢度巴絲話汪喵唔好
通常話換糧攤開7日,即係用一個禮拜換曬,1/7
但哩個係保守計法,如果主要餵濕糧,可能人地換10g已經係你全日乾糧份量
我當初接完貓直接換,因為得宵夜30粒係乾糧
但係你隻貓因為有痾所以食益生菌?就慢慢換好d

濕糧唔洗溝,但油d嘅同有膠嘅一開頭食容易軟便
有幾隻輪下好d,大牌子都有試過有食品安全問題
例如appl開頭果隻
呢度見推得最多係thrive
呢隻目測的確幾靚 係細細條肉絲, 算易入口
之前食開汪喵 而家諗住轉食thrive同applaws
自從屋企隻肥貓病完係咁柯爛屎 已經日日蒸雞柳
糧個啲都無轉過 想同佢轉糧
心很累 成日凌晨要起身洗貓砂盤
想問下普通乾糧轉食凍乾/風乾生肉糧要點做
買左包ziwipeak雞味 我係咪每次擺啲落佢原本食開既糧到
直到全部轉哂為止 心急人上
有冇食益生菌呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞