貓糧資料庫(18)

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
冇見過平過20蚊
貓貓食開 Stella & Chewys freeze-dried raw coated kibble chicken recipe。就黎食完,本身想再買,點知話代理斷貨。
有無Ching 都遇到同樣情況請問轉邊隻乾糧比較好?
計埋信用卡優惠去唔去到22/23 蚊?
自己上amazon 睇吓有冇
我都想知道不過喂左兩隻18歲貓貓 差不多兩年 so far都還可以 只係食完佢地會好快就去飲水 有隻食到肥左啲毛又靚左 不過另一隻懷疑消化系統麻麻地 會原粒嘔番出黎

所以都想問下有邊隻靚乾糧細粒啲又岩老貓食

買開hktvmall
最平都23.9
從來無見過20蚊
請問trilogy糧,有涷乾嗰隻
有冇人試緊?
我上次買貓糧買左佢嘅sample,見到得幾粒係凍乾,其他都係乾糧樣,未認真睇成份,不過已經有啲卻步
買左1.2kg kitten 個人覺得幾多凍乾
不過食完呢包想轉
我隻貓貓一歲,由細到大都係食緊同一隻糧
你地會幾時同貓貓轉糧,定其實唔需要轉?
唔係幼貓糧 肯食就得
一陣手痕轉搞壞腸胃仲煩
想問下奇境Trilogy 乾糧好唔好,係excel 表見唔到有。
上面有人講佢食緊,你可以問下佢
我隻貓b試過,超鐘意凍乾,但佢對魚底糧食物敏感,冇再食
我隻英短唔知佢對高蛋白敏感定對魚敏感,之前成日便便有血(食canagan/thrive),轉左Carna4 雞糧食左一排幾好,包糧本身建議溝水,味道應該似罐罐,隻貓而家大便靚仔又多小便,俾大家參考下
懷疑轉左
冇咁好食
食緊trilogy 幼貓糧
下包想轉 wellness core定N&D好
Trilogy貓糧如何? 我反而想轉佢,有無意見可以比下?
大貓食過orijen,肚屙(唔肯定係咪orijen搞到咁,不過唔敢再餵)
之後養細貓,細貓食instinct。 諗住同大貓要一齊食,點知細貓病左,唔係好肯食乾糧,大貓都唔係好食。 加上醫生想細貓食住RC先,而家兩隻一齊食RC kitten (得閒行埋去食少少)嚟緊想轉糧。
佢地宜家主要一日三餐濕糧 ziwipeak罐,再加每隻大約50ml F9貓奶。
想轉翻佢地食一餐乾,有時返工好難餵得足三餐。
我兩隻貓主要餵ziwipeak 罐罐,一日三次,每次156g一罐分兩隻食。 再加F9奶 50ml補下身。

乾糧試過
Orijen 幼貓糧,懷疑肚屙
Instinct 唔係好肯食
RC會食(細貓病左,唔開胃,醫生叫轉住先) 不過都係得閒埋去食幾啖。

貓鐘意食trilogy凍乾,想試下佢啲乾糧。
除左呢間仲有無咩牌子可以推薦下?
想train 佢地食一餐乾糧
Trilogy 糧我覺得幾好 靚屎兼唔臭
我想轉既原因係有隻貓拎D肉乾黎玩多過食
要剪細粒D先肯食 所以想試下其他
我隻貓都係玩一輪肉乾先開始食
仲要有啲肉乾比佢玩到攝哂入櫃底
wellness出名適口性差,佢食開trilogy有可能唔肯食
N&D有啤酒酵母適口性好,但好似都係食開好難轉嗰啲
屋企個仔食緊RC幼貓糧,係咪唔使旨意會轉到wellness
個人意見,上網搵啲二手試下先
幼貓糧好少試用裝
我已經買乾糧買左千幾二千蚊去試
而家成兩包instinct 放咗向到。 之前掉咗包Orijen
仲有RC糧同日本糧🥲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞