貓糧資料庫(18)

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
//Copy from 肥美絲@貓糧資料庫(7)//

乾糧罐頭生肉都有,如果有新出牌子無加到請講低

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1hjy163OufDpiu5Y1VlN1ATCVcehya2t2Xmu3_lKnJak/edit?usp=sharing
貓貓 膀胱有Crystal小便有血
醫生建議食處方糧 Hills/Royal Canin
但Excel mark 晒啲糧不建議食用
到底點算好
冇記錯處方糧係得呢兩個牌子
想入貓糧tg group thx
想問下inaba罐頭好唔好 excel揾唔到
想入group
貓貓六星期大 開始食緊K9罐罐加乾糧
想問大家仲有無其他罐罐推薦
兩隻衰妹食厭咗啲罐唔肯食有冇巴絲有興趣要
Wellness core 幼貓罐x7
怪獸豬x2 鴨x2
Hero mama 金目鱸魚x5 虱目魚x5
汪喵肉蓉 鏗魚 雞肉 鵪鶉 牛 羊 各1

放 汪喵鮮肉罐
隻衰貓好挑食
有意tg 傾

想入谷

同埋想問下貓貓五個月大,一直食緊Natural Core 幼貓,但佢啲屎一直乾硬想同佢轉糧同俾濕罐佢食,唔知大家有啲咩推薦?

自己睇緊orijen同Instinct或者N&D prime,不過唔知邊隻好
想入group 麻煩哂
https://t.me/hokukuku
有幾乾硬?
正常唔會濕笠笠
唔痴鏟
淨係岩岩痾完即刻鏟會痴
我覺得台罐純粹係marketing做得好
所謂寵物營養師配方 其實都冇呢樣野
又冇做科學化既feeding test
唔係話唔食得不過最好唔好只食台罐
有冇人要怪獸部落主食罐同鮮肉罐
係台灣訂咗成箱點知衰貓唔食
食過兩隻
orijen cat n kitten 相比之下會香啲但油啲
Instinct 頂蛋 冇魚味 估計冇咁好食
之後都想試N&D 但聽講嗜口性幾高 驚返唔到轉頭
隻貓食兩袋糧就開始厭 大家仲有咩好推介?

食緊nature greatness 不過痾屎太臭
見咁多人推orijen 試緊雞肉 幾香口衰仔好肯食
有冇話都係orijen分享用左幾耐成功轉到 衰仔當佢香口零食
當正餐唔收貨
想入group
Tg wekekekeke

想問下如果餵罐 應該同一個牌子食哂 先食第二個牌子 定輪住食都無所謂㗎~
想請教下濕糧如果日日食唔同牌子會唔會有問題?
隻貓仔食厭左汪貓, 想買唔同牌子都買黎試下比佢食
想入group
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞