貓糧資料庫(18)

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
想收汪喵罐
放貓糧如下:
Ziwi Peak 牛 1kg x 2袋 $400/1袋

下列罐罐全部$11/1罐

汪喵肉蓉罐(細罐)
虱目魚鰹魚 x4
鮭魚鰹魚 x3
山野鵪鶉 x4
草飼牛肉 x4
香醇雞肉 x4
羊肉 x4

汪喵鮮肉罐(細罐)
雞肉鰹魚蝦仁 x7 6
雞肉鱈魚 x5 4
牛肉 x3 2
火雞 x2 1
鵪鶉 x2 1
鴨肉 x2 1
鹿肉 x2 1

汪喵挑嘴罐(細罐)
鮭魚鰹魚 x6
鯖魚雞肉 x8
秋刀魚雞肉 x8

大圍交收
不定時更新口味及數量
最好tg 問一問先
ND 真係太適口 營養係好 但真係太香唔太建議
溝下食都可以
呢度有冇巴打研究保健品? 特別係預防疾病有用果啲
係iherb買左pet natural hairball/UT support/Lysine 但隻貓唔係點食
有冇人用緊汪喵果隻Lysine 好唔好用?
秘尿系統有冇好介紹
貓b係少食多餐,我隻9週都係差唔多,80g左右嘅罐一餐一半(溝水)係食唔乾淨,乾糧就長糧,佢玩到攰自然會去食。你留意住佢,有keep住大隻就ok。
同埋你有冇留意佢鐘意食咩罐?魚雞羊之類,我隻通常開魚嘅會開胃啲。
想問老貓 腸胃 長期柯稀 食左ZIWI鹿先叫好DD 食左藥都無用 係食鹿先有用
但真係好貴 想問仲有無其他選擇 不過食到有D厭 佢都麻麻地 唔知點算 食開鹿乾糧又斷左貨
想入GRP @hellofromtheothersideearrr

Thanks!!!
你真係要逐款肉類試吓
罐頭單一肉類雞 、 牛、兔
或者會唔會有其他牌子罐得鹿肉可平替
關於泌尿系統,都係食蔓越莓粉,不過始終補水緊要d
有補 見啲貓有飲但唔知夠唔夠
但日頭要返工好難準備濕糧
沁尿系統出事個醫藥費好重 想及早預防
我都係全濕糧為主
冇得預防,萬一佢自發性膀胱炎都好頭痕
一係買定保險
有無人隻貓 一唔食RC最勁果隻腸胃糧
HYPOALLERGENIC 就一定會屙
試左好多隻唔同貓糧 搞左都幾年都唔掂
貓貓5歲 英短黎 3歲前食乜都唔屙 試過中梨形蟲 其他腸胃寄生蟲 依家好返哂
但一唔係RC呢隻就一定爛屎
不斷試糧(1:9,2:8 etc慢慢溝上去)
溝到咁上下 又會慢慢變爛屎 之後又食返rc一頭半個月 就靚屎返 無限loop
唔想佢一世食Rc protein極低又貴
入谷請自便
濕糧唔使啦,乾先要溝住轉
睇你隻貓係咪玻璃肚啦,我之前有堆乾乾sample都係逐少溝落佢哋食緊嘅糧,完全無事
想入貓糧tg group thx
乾濕都一樣啦 主要係你隻貓個腸胃 要佢適應
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞