貓糧資料庫(18)

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
我隻臭貓都係咁
唯有比啲台罐 好多都係奶下奶下就食到
啲肉泥幼過k9 嗰啲肉醬罐
mousse狀罐頭全部聞完就行開左
貓也不屌
thrive以前食開三文魚吞拿魚食厭左
試過比佢食雞肉三文魚 又唔食
依家餵canagan吞拿魚蝦 食幾啖又撥
究竟佢想食咩
唯一食得最快既係 我媽買既脫水雞柳溝水
我以後係咪都要煮雞胸比佢食
煮鮮食都係一個方法
不過要計好肉同內臟比例同埋落營養粉

再唔係就比凍乾
我果隻半歲大 淨係肯食mousse罐
其他肉絲罐一律撥沙唔食
幾錢?
我想問下 country naturals 綠色呢隻o 唔ok?
我見excel表其他色都有唯獨無綠色個隻
近日同個同事夾份買左包TOPET Cat tigger 10kg
係魚肉+蔬菜乾糧

條八婆唔知係咪肚餓定咩食得好快
食完嘔返出嚟見到一粒粒好完整

之後好似驚左唔敢食得快
買左aatu濕 隻貓唔鍾意食
我果隻都係,好耐先清哂
請問大家 兩個月貓仔有幾次便秘 睇咗醫生都話腸蠕動比較慢 建議嘢食入手

有冇咩糧可以推薦吓
有冇人試過heromama隻乾糧係味真係健康啲冇咁油
https://heromamapet.com/product/glowingmeal/
隻貓差唔多廿歲
有腎病宜家每日都要打鹽水同食藥, 乾濕腎糧試過哂都唔食
宜家KEEP住餵冰鮮豚肉片/冰鮮雞脾/冰鮮雞胸/急凍三文魚/新鮮魚
想問下咁樣淨係食肉會唔會營養不良?
有無俾過貓貓食nulo濕糧罐罐?

你係整熟?可以上網參考人整鮮食,要計內臟比例同埋要加營養粉
有啲食譜係for腎貓
係, 全部蒸熟
但呢排胃口都麻麻地
有冇人知如果幾個鐘頭前食完生肉糧,依家可唔可以食濕糧?

隻貓發燒唔肯食嘢想直接餵濕糧然後食藥
有冇人隻貓食thrive 罐會係咁屙軟便
睇咗3 4次醫生開晒藥
最後一換糧就解決咗
凍乾係咪要浸水食?
睇說明,我自己習慣會浸,純粹想佢地補水
K9大罐係咪已經無平過廿蚊 宜家見最平已係24 25蚊到
怪獸部落嗰隻好似好啲
主子由細餵hills到依家,想同佢轉糧。佢地鐘意食魚多過食雞,是咪orijen六魚實冇死?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞