貓糧資料庫(18)

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
主食罐食緊怪獸165g
之前都食過CIAO 黑罐 whiskas
每次都食唔曬
請教 各位有無試過Purina Pro Plan 成貓舒敏系列?見Excel 表無特別講呢隻,但Purina 全紅 因為屋企人有嚴重貓毛敏感,想試吓有無用
啱啱領養返黎,一開始比instinct 佢食
165g太多啦,除非養幾隻姐,否則一定食唔曬。
開一半,剩個一半又會唔新鮮唔食,點都買85g裝。
怪獸好多貓都唔係好鍾意食,試下其他款啦。
對貓毛敏感
貓食咩糧有咩關係
係敏感就敏感架啦
差在真係對毛敏感
定係對貓口水敏感姐
呢款貓糧係可以幫助減少致敏原
姐係減少d咩
點解食唔同貓糧可以減少
請問係咪有貓糧tg gp?
減少左都仲係會有 都係相對黎講會好少少咁解
實際上效益應該真係唔算好大
牙嗰度你google多啲資料先,有好多護理方法
1腸胃改善可以試吓iherb滑榆樹粉,好work
2你知唔知好多貓唔會咬,係直接吞乾糧架
我屋企隻大佬係食緊佢 橙色包裝個隻
幾好呀佢好鐘意食 一知今日食乾糧唔係食罐佢開心到係咁叫好似小朋友知今日食麥當勞咁
貓貓有食物敏感,以家食緊處方水解蛋白乾糧,有冇咩濕糧罐頭冇咁易過敏?

咪食物敏感先
*咩食物敏感先?
之前食雞肉罐鹿肉乾糧食物過敏令到佢有黃膽,唔食冇精神,住左一個禮拜院先好轉返
我覺得可接受 始終多個方法比佢地飲多d水
一日二罐都係total都係25-30蚊 一個月就一千內既都因為有時就一餐罐一餐凍乾溝水/乾糧就再平d既
其實唔係好貴一個月千幾蚊
換黎個腎玩耐d
抵啦
利申 兩隻 全罐
反而我試過凍乾
仲貴勁快食完一包
你買邊隻呀?我食開個包搵到平就300左右一包 當一日二餐食佢 都食到15日到 為返平過食罐
有冇試過主子個身好多黑色殼咁
我睇好似話營養過盛油尾造成
利申:老貓 食開50%蛋白質乾糧
岩呀 最重要係佢地飲多左水我覺得如果本身隻貓自己飲得多水就唔怕 我朋友養過3隻貓 1隻18歲 1隻20歲 唯一有隻12定13歲就死左 佢話個隻真係飲得最小水
k9同汪喵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞