F1 2022 荷蘭站 賽後討論區 2

926 回覆
1 Like 16 Dislike
DHL
仲以為全架黃

我寧靜佢咁樣全黃
不嬲都係解釋緊點解呢場二號車手幫唔到手, 同埋點解冇作用
然後個討論 係一直Loop 入去
佩係得咁多料 係你地高要求
佩係個廢物 佢係渣得咁上下 你要求唔合理
本身 我自己一句都冇講 佩係廢 佢能力得咁多
我只係講緊佢做左d咩同做唔到d咩
跟住同我講 賽車你搵佩同 最top 車手比較冇得比
Ok 咁改一改字眼 我嘅意思係揸返自己個pace
Lap 3-6 ERS 放電 推到3圈
Lap 7 recharge
Lap 8 再推一圈
Lap 9 開始就唔係好掂
最後頂到Lap14/15?純記憶 入pit
佩條紅舊辛斯2/3圈 將辛斯條線移前兩圈 睇到其實牛馬紅嘅呔耗同lap time唔係差好遠 你可以自己判斷下佢兩個用呔係咪真係一個推好多 一個養住揸 我諗公平啲嘅講法係冇死推 但又唔係純養生mode

Preferred strategy 我始終唔認為佩係match緊兩部平 紅match黃本身就唔make sense 理想情況下過到喊都唔會頂到好耐 人哋亦都唔會急住同你片 實讓你過等你條呔收皮 素示範咗比我哋睇
就算真係match平 跑完兩圈見到實際lap time就要轉陣睇辛斯 所以我一直話 如果係咁 咁佩1st stint表現其實冇問題 基本上match到辛斯 而且2nd stint條黃都快過辛斯 假設拉利唔柒pit 幾圈內可以開始攻擊
我哋睇緊同一場車
換白出嚟只係跌咗一個位比牛奶 41圈入 44圈已經過返
前面辛斯仲要pit多次 跌咗去中游
我哋真係睇緊同一場車?佩第五起步 兩部平一停 有跌到位?
換白係VSC之前 跌唔跌落中游關嗰兩秒咩事?
*五秒
得咁少黃 冇誠意

全黃咪幾好睇,得個engine cover+隻翼黃色兩頭唔到岸
cyril
其實Alfa條水喉有幾大
話說15年Felipe Nasr喺Sauber居然跑得慢過Ericsson

原來嗰時Sauber大金主係瑞典嗰邊

仲落埋order
話Ericsson如果俾Nasr食住就拔水喉

嗰年Sauber直頭幾場係直接搞鳩Nasr
視乎pay driver可以燒到幾多錢

佩蛇有一兩係揸Sauber
年年都有pod

佩蛇一走
2014年Sauber好似一個積分都袋唔到
你做乜鳩呀?講講吓2nd stint完pit白3rd stint 你就拉埋後面SC restart嚟講 你無嘢呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞