F1 2022 荷蘭站 賽後討論區 2

926 回覆
1 Like 16 Dislike
on9con如果唔死守隊友既話,佢的確係一個好既二號車手
lec 輸自己定輸人哋
中游咁多競爭,keep 到同隊友相近嘅位置都可以俾你講到好輕鬆咁
//如果
無vsc加當max 2停之後max喺後面
要用舊白擋n 個圈max 新黃//

如果無VSC 同埋SC
咸狗同素分分鐘lap 52 左右overcut 到max,max 出返黎果陣應該要追大概5-10 秒,唔係100% 穩贏
Jeddal 睇到佢地好enjoy
唔會食dirty air over heat 燒胎呢啲問題好快無得鬥
玩到齊齊lock up
總之比利時全餐果班車隊
9成Monza都會幫另一個車手全餐
依場車就係主席嘅考牌戰 拎返同max差唔多嘅車後追 睇下上唔上得返第4/5位
而家改例後紅牛火星,係咪可以假設max會一直贏到下次大改2026?希望起碼有一隊可以追貼少少先好睇
個下以為真係baku Rb翻板
如果真係發生,會唔會有MMA 睇
頭兩站真係開得太靚個頭 搞到我地太期待
諗番起個fake pit fake到主席第一變第4
如果拖到咁後先換黃/紅就未必得

但是我記得好似係lap43個陣佩佩已經做左白老鼠 換白出黎刷紫 正常max都應該係lap44/45準備換白出黎後追

係和牛場大龍鳳先搞到又lap47先換白
想睇
拉利strategist 頭兩場無開工
咁計車set得岩,垃利我覺得係可以拍得住紅牛
,或是只係差少少

但大師set 車,細節執行力,strategists,臨場應變輸九皮
而家有跟排名嘅cost cap,我估平治有能力大進步
垃利就難D
https://www.youtube.com/watch?v=Fw0-51X0t8I
lap 37 max (M) to 咸狗 (H) 18秒 to 素 (H) 20 秒
lap 44 第一次黃旗,左邊無時間所以睇唔到,但應該keep 緊delta,但重點係lap 44 Max 都未pit
lap 47 (VSC 前) max (M) to 咸狗 (H) 14秒 to 素 (H) 17 秒
pit stop average 19 秒

咁樣睇落,Max 個Strategy 唔似係會換白去爆,更加似係捱到lap 5x 換條used soft 去衝

而就算係無VSC 同SC,當係lap 45 換白,果陣佢出返黎應該岩岩係素後面,要27 個圈用條白KO 素,再追大概5 秒
唔係無可能,但係一定唔係而家咁輕鬆贏

不過我應該有野唔岩既
我覺得咸同素9諗法好唔同先會咁
咸應該一路以為車隊會為佢贏分站不惜代價,咁2條黃stay out 死頂係最好

但素9明顯諗自己,咁就梗係入pit轉紅啦

睇下之後佢地仲有冇偈傾啦
好老實講,咸雖然手車冇alonso咁辣同出色 (我認為)
但點都比依家既素9好
咸狗應該仲以為自己係車隊既重心
但重心似乎俏俏地轉左去素果度
平治下年一定上番黎
你驚垃利跌番去中遊好過
應該唔會比紅牛巡遊到2026
係睇下FIA定MIA 定幫晒兩隊姐
平治真係要睇場地,試過幾次今站勁完下站又變一pat屎咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞