F1 2022 荷蘭站 賽後討論區 2

926 回覆
1 Like 16 Dislike
而家啟德咪有個monoco,不過無F1 睇咋嘛
除非有美國佬/中東個種土豪 唔覺支那有機會搞多過1場
英國佬留低一手好牌都可以搞成咁 東九西九兩個令地係市中心都可以玩成咁

真。戰術大屍
understood. we will come back later.

come撚左20年都係咁
其實起樓同搞F1街道賽冇沖突 安在家中/酒店已經有Vip位睇F1 live已經好撚值錢
香港vs星加坡 = 拉利vsRb

睇下下場 Monza 就知

其實scenario 得兩個ja

1. 匈牙利個pu 收左皮, 佢由spa到荷蘭都係新pu, 如果係咁, 新舊pu真係分別唔大

2. 今場係匈牙利pu, 所以pu表現同perez 相約
屌 真呀 當年連NBA搞海外賽都問過香港搞唔搞
要開展亞洲市場 當年真係諗唔到有邊個城市好過香港 國際大都市又有咁多支那人落黎課水
香港ON9
以前搞D比賽都會請D勁隊黎,係吸引到好多人睇
然後而家連個場都搞唔撚掂,仲話要拆
根本係得香港先會咁唔注重體育,有光環個陣咪出黎抽下水沾下光
人地拎到牌之前係咪應該要睇下自己投放左幾多資源落去先?
連資源都唔敢放落去學咩人沾光?
屌你老母啦
上面班官本身就唔係精英
叻o既唔會上到位
大家都係 嘻呵哈嘿過下日晨
屌,鬼叫上面除左跳水同乒乓波之外無其他運動叻咩
10年前都仲有女排嘅
當年NBA問完香港
班仆街ON9到話修頓唔夠大 搞唔到喎
你老母個紅館淨係識拎嚟開演唱會
搞呢啲大型體育賽事就唔撚識拎嚟用
紅館aka 香港體育館,係一個著名既演唱會場地
歌手視之為hall of fame,但好似無咩聽過d 運動員以上到紅館為目標
第一件事 如果你永遠係用叻同Max個時間去同佩/辛斯比 咁點都係冇得講嘅 兩個唔同level嘅車手 單純嘅車手能力差距

我講咗好多次以今場牛嘅1st stint紅呔呔耗單圈時間計 試圖1st stint攻擊喊係無意義嘅 最後只會連辛斯都match唔到 亦係點解佩工程師一直叫佢management然後同辛斯同圈pit
就算佩成功過咗喊 佢條紅會再損失幾多時間?個stint會再短幾多 仲會影響埋2nd/3rd stint 再者辛斯1st stint嘅情況都唔好得去邊 pace亦都比想像中慢 攝唔到入Max UC window入面 做嘅嘢只可以係擋後車 二停擋一停嘅話 辛斯應該拉長1st stint 令平損失盡量多嘅時間 你開返lap time都睇到即使牛馬pit咗 兩架黃平都冇狂推 反而keep返constant lap time完1st stint 過程亦都冇試圖同前面兩部有纏鬥 呢樣就係我講咗好耐攻擊嘅意義 唔係只有track position先係唯一目標

今場1st stint紅呔牛馬都係吃力 兩個車手都係1st stint之後out of game 不論有冇柒pit 但out of game唔係車手問題 係平strategy換返嚟嘅優勢
唔理實際情況只係盲目跟住理想目標做 最後只會淪為大屍

SC restart 佩1st stint紅壽命係19圈 2nd stint黃係25 狀態最好嘅紅照理起步已經用咗 所以換黃係一個正確選擇 既然換咗黃 restart差過紅係必然會發生嘅事 你睇返laptime都見到warmup完之後佩條黃係唔差得過辛斯條紅
至於點解攻上去 live嗰陣我都已經講佢aim嘅係喊 可以理解 衝動撚呢樣嘢佩咁多年都係咁 入牛之前都係咁 對於一個揸十年車嘅車手嚟講係改唔到
你自己都識講f1係睇成場唔係睇single moment 但你話佢1st stint用紅唔攻 攻唔上就係廢就係做唔到嘢 有冇考慮攻完之後對2nd/3rd stint嘅影響?永遠淨係識望住粒數字 有冇諗過數字背後嘅含義當時實際情況發生緊咩事 而唔係所有嘢得一個結論就係車手廢
後面銀石嗰段就唔係屌你嘅 你自己會錯意
佢地永遠叻既都個人/雙人運動 依d全部做好自己唔使同人夾 岩晒佢地自私撚性格

我自己都係覺得有team work+埋身接觸先算係真運動 有d真。男人mode
我冇氣啦, 我咪講左張圖根本就show 到比你睇
佢冇 manage 到 條 tyre 係冇呀!
你一直loop 一直loop 後追冇意義做乜ja
個事實係 佢真係 Chur 盡左第一條紅
我仲解埋比你聽 點樣可以 o係張圖度睇到 佢冇慳tyre

大佬呀! 我已經一句一句 分開回你
你係理解唔到定冇睇?
你要講落去, 你係要話我知, 你點睇到佢慳左tyre, 又或者係我點解錯張圖
而唔係基於一個冇理據o既基礎去develop 落去

如果係慳住渣, 佢條線個shape 應該係 Carlos 同 Ham 好似
另外, 你會見到 Carlos 慢左o既時間, Ham 係跟住慢
然後 Perez 係有加速拉近, 只係做唔到
所以我話你誤讀成張圖
咪on9啦
5項攞4金
兩項可以內戰到嘅項目金牌戰都係強國內戰
咁叫唔係絕對壓倒
你舉羽毛球就係嘅
兵兵波強國個個壓倒性係重未有人夠抽

你就知
算啦, 我唔想再浪費生命
o係呢度用數據做分析係冇意義的
救命 我冇話佢慳呔 係冇死攻爛攻呀 keep management係唔好咁快chur爛條呔 management同攻唔係一同零
你自己睇圖都睇到 佢係慢過兩部平但除咗最尾幾圈佢係match到辛斯
你諗都諗到揸盡條紅都係得15圈 明知圈速唔夠快 仲死攻爛攻會點?
佩1st stint目標係辛斯唔係兩部平 拎條紅match人哋黃或者拎條黃match人哋條紅 係大屍先會落嘅call
你淨係望住啲數字 都唔考慮實際情況梗係冇意義啦
你未必係理解錯張圖 你係理解錯實際形勢姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞